TKDK’dan MÜSİAD’da IPARD II tanıtımı

25 Ocak 2016 18:43

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği  (MÜSİAD) Isparta Şubesi Toplantı Salonunda  bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi.

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu konuşmasında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü’ye davetlerini kırmayıp geldikleri için teşekkür etti. Özkutlu, Türkiye’nin tarım sektöründe kendine yeten bir ülke olduğunu ama verimlilik açısından geride kalındığını, MÜSİAD olarak tarım sektörüne önem verdiklerini sektörde verimliliği arttırmak için atılacak adımların cari açığın kapanmasına yardımcı olacağını söyledi. Sözlerine Isparta’nın Tarım potansiyelinin yüksek olduğunu ancak yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bilinçsiz yapıldığını ifade ederek devam eden Özkutlu, TKDK aracılığı ile yapılacak yatırımların Avrupa Birliği (AB)  standartlarında yapılacağının altını çizdi. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasına MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa ÖZKUTLU’ ya böyle bir toplantı tertip ettikleri için teşekkür ederek başladı.

Isparta’nın tarım şehri olduğunu söyleyerek IPARD I hibe programı kapsamında Isparta’ da desteklenen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. IPARD II’nin ilk çağrı ilanına 18.12.2015 tarihinde çıkıldığını ve IPARD II hibe programının destek bütçesinin daha fazla olduğunun altını çizdi. IPARD II hibe programı kapsamında bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerine hız kesmeden mesai mevhumu gözetmeksizin devam edildiğini vurgularken Koordinatörlük olarak amacımızın Isparta’nın bu hibelerden fazlasıyla yararlanması olduğunu söyledi.

IPARD II hibe programı hakkında gerçekleştirilen sunumun ardından soru cevap kısmına geçildi ve toplantı sona erdi.

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...