SDÜ Teknokent’ten Türkiye’de ilk: Gül Sirkesi

25 Ocak 2016 18:43

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü’ne konuk olan TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, SDÜ Teknokent bünyesinde ürettikleri 4 farklı sirkeden bahsetti. Elma, üzüm, nar ve gül sirkesi ürettiklerini belirten Yard. Doç. Dr. Budak, yüzde yüz meyve suyu kullandıklarını söyledi. Geleneksel yöntemlerle hazırladıkları sirkenin market ürünlerinden tamamen farklı olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. Budak, Türkiye’de ilk defa ürettikleri gül sirkesinden de bahsetti.

TÜRKİYE’DE İLK

Yard. Doç. Dr. Budak şöyle konuştu: “Geleneksel ev tipi sirke üretiyoruz. Herhangi bir katkı hiçbir şey kullanmıyoruz. Birçok yöntem var sirke üretiminde biz doğal yöntemleri tercih ettik. Ticarilerin büyük bir çoğunluğu 1 günde sirkeye dönüşüyor. Biz ürettiğimiz sirkeyi 90 gün bekletiyoruz. Biz bu ürünü 90 günde üretiyoruz. Kolesterole, karaciğer yağlanmasına engel olduğu bulgularına da ulaştık çalışmalarımız sonucunda.  Zencefilli elma ve elmalı narlı içeceğin üretimini de gerçekleştirmiş durumdayız. Gül ilk defa Isparta’da üretildi.”

ISPARTA’DAKİ YEREL MARKETLERDE VARIZ

Son bir yılda Isparta’daki yerel marketlerde yer aldıklarını söyleyen Yard. Doç. Dr. Budak, ürünlerini internet aracılığıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Yard. Doç. Dr. Şöyle konuştu: “Gülbirlik’te gül sirkesinin satışlarını gerçekleştiriyoruz. İçeceklerde aslında Sarıyer marketlerde içeceklerimizi satabiliyoruz. Ankara’da TARMEK’te var oralarda satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş ulusal ve uluslararası olarak satışlarımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Küçük bir fabrika teknokentteki ilerdeki süreçte daha büyük fabrikalara geçmeyi düşünüyoruz. Bu ürünler özel ürünler. Bu ürünlerin birazcık reklama ve zamana ihtiyacı var.”

TÜRK KADINI CESARETİYLE BİLİNİR

TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, kadınların öz güven eksikliğini bir an önce yenmeleri gerektiğini söyledi. Yard. Doç. Dr. Nilgün Budak, ”Geçmişten bu yana Türk kadınların yeri çok farklıdır. Cesaretleriyle bilinirler. Gelecekte bayanların iş hayatında çok daha aktif bulunmalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

Bu haber 1082 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...