“Her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz”

25 Ocak 2016 18:48

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Eyüp Ersoy, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kurultay hakkında bir açıklama yaptı. Başkan Ersoy açıklamasında, kurultaydan çıkan sonucun Isparta için hayırlı olduğunu söyledi.

İl Başkanı Ersoy,  AK Parti’nin başkanlık sistemini diretmesini de değerlendirerek, “Dediğim gibi 2017’de bir seçim bekliyorum. Zaten AK Parti alıştırdı her 6 ayda bir istediğini elde etmek için seçim yapmaya” dedi.

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, gerçekleştirilen kurultayda tek adayın genel başkan adayı olmasının rekabet ortamı oluşturmadığını belirterek, “Kurultayımız başarı ile tamamlandı ama genel başkan adayının tek olması biraz heyecanı azalttı. 2 aday ile çıkılsaydı, Mustafa Balbay da yeterli imzayı toplayabilseydi bence demokrasi açısından daha güzel, daha coşkulu bir kurultay olacağı kanaatindeyim. Ama olmadı. 100 civarında bir imzada kaldı. Tek adayla gidilmek zorunda kalındı. Esas mücadele parti meclisinin şekillenmesinde oldu. Ispar5ta açısından baktığımızda olaya yeni oluşan parti meclisinin bizim leyimize oldu. Bölgemizden de birçok insan girdi. Hatta hemşerimiz olan Sütçüler Ayvalıpınarlı Bayan Gülsüm Hanım Yüksek Disiplin Kurulu’na seçildi. Antalya’dan, Denizli’den baya parti meclisine seçilen üyeler oldu” dedi.

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, kurultayda parti içerisinde istenmeyen bazı isimlerin liste dışı kaldığını belirterek, yeni parti meclisinin daha dinamik kişilerden seçildiğini söyledi.

İl Başkanı Ersoy, “Birde parti meclisinde büyük bir değişim oldu. İstenmeyen bazı insanlar liste dışı kaldı. Hepinizin bildiği gibi Gürsel Tekin olsun, Erdoğan Toprak gibi isimler liste dışı kaldı. Çok çeşitlilik oldu. Genel merkezin tamamen istediği değil, orada kendini ifade edebilecek çeşitli gruplardan birçok insan girdi ve daha dinamik bir parti meclisi oluştu. İnşallah hayırlı olur diyoruz geleceğe dair” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, AK Parti’nin başkanlık sistemi üzerine dayatmalarının 2017’de seçim olacağı yönünde kanaat getirdiğini belirterek, CHP teşkilatlarının her an seçim olacakmış gibi çalışmalara başladığını söyledi.

Ersoy, “Biz her an seçim olacakmış gibi çalışmalara başladık. 2017’de baskın bir seçimde bekliyoruz. Genel merkez de bunun farkında. Herkes çalışmasını ona göre ayarlamaya çalışıyor. 2017’de bir seçim bekliyoruz. Çünkü bizim tüzükte bir madde geçti. Bizim partide AK Parti’nin şu anki başkanlık sistemini oturtup oturtamaması belirli bir süre sürer diye tahmin ediyoruz. Yani yazı geçer, seçim kararı alsa bile 2017’ye sarkabilir. Bu kadar kısa vadede seçime gideceklerini düşünmüyorum. Onun için herkes son sürat şimdiden hazırlanıyor” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, AK Parti’nin dayattığı başkanlık sistemi konusunda bütün muhalefet partilerinin karşıt görüşte olduklarını belirterek, “Şimdi muhalefet partilerinin hiç biri hemfikir değil. Bir tek AK Parti dayatıyor başkanlık sistemini. O konuda da muhtemelen bir uzlaşma çıkmayacak. Çünkü HDP olsun, MHP olsun, CHP olsun kesinlikle karşı parlamenter sistemin güçlü başkanlıkla değiştirilmesine. Onun için Ak Parti manevra yapıp 2017’de şu anki milletvekili sayısını aşarak çoğunluğu sağlayabileceği düşüncesiyle seçim yapılabilir. Ben dediğim gibi 2017’de bir seçim bekliyorum. Zaten AK Parti alıştırdı her 6 ayda bir seçim yapmaya. İstediğini elde etmek için” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...