Milletvekili Bakır Isparta – Konya yolunu sordu

26 Ocak 2016 17:37

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Milletvekili Bakır önergesinde Isparta – Konya yolunu sordu.

Bakır’ın önergesi şöyle: “Isparta-Konya yolu, ilimizi Konya iline bağlamasının yanında şehrimizin ve batı illerinin  doğu illerine bağlaması açısından büyük öneme sahiptir . Uzun yıllardır Isparta-Antalya Dereboğazı yolu ve Isparta-Burdur kardeşlik yoluyla birlikte Isparta kamuoyunun gündeminde olan bu yol halen duble yol yapılmamıştır. Ispartamızın Konya ili ve doğu illeriyle tarım, turizm ve ticari anlamda entegrasyonunu güçlendirecek bu yol, halen Isparta kamuoyunun önemli gündem maddelerinden biridir. Ayrıca bu yolun geçiş güzergahında yer alan Eğirdir, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Yalvaç ilçelerimiz açısından da hayati öneme sahiptir.

1-            Türkiye’ de birçok ilde duble yol çalışması yapılırken, Isparta-Konya, Isparta-Antalya Dereboğazı ve Isparta-Burdur kardeşlik yollarının halen duble yol yapılmamasının sebebi nedir? Neden Isparta ili bu konuda üvey evlat muamelesi görmektedir?

2-            Isparta- Konya yolundaki çalışmalar hangi aşamadadır? Ne kadar bir süre içerisinde bu yolu bitirmeyi öngörmektesiniz?

3-            2016 yılında Antalya’da yapılması planlanan EXPO 2016’nın Isparta açısından da önemi büyüktür. EXPO 2016’nın Isparta’ya fayda sağlaması için ve vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için Konya-Isparta-Antalya(Dereboğazı) yolunun yapımını hızlandıracak mısınız?”

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...