Seçmeli ders başvurusunda son gün: 8 Şubat

28 Ocak 2016 17:40

İmam Hatip Okulları Platformu Isparta İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, seçmeli ders olarak belirlenecek ders müracaatlarının 8 Şubat tarihinde sona ereceğini belirterek; öğrenci velilerinin bu konuda acele etmeleri çağrısında bulundu.

Aralarında çok sayıda vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı İmam Hatip Okulları Platformundan çok önemli bir uyarı geldi. Platform olarak amaçlarının, İmam Hatip okullarının sorunlarını yerelden genele tespit etmek, sorunların çözümü için çaba sarf etmek ve İmam Hatip okullarını yaygın hale getirmek olduğunu vurgulayan İmam Hatip Okulları Platformu Isparta İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, seçmeli ders başvuruları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bilindiği gibi öğrencilerimizin Kur’anı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri, maneviyat ve ahlak bakımından son derece önemli bir konudur.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ DİNİ KONULARDA

EĞİTİM ALABİLECEKTİR”

Bu doğrultuda; Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersleri için yeni çıkan Eğitim Kanunu ile; İmam – Hatip Okulları dışında kalan tüm okullarda 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olarak okutulacaktır.

Ayrıca; 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılından başlamak üzere 5. Sınıftan 12. Sınıf sonuna kadar her sınıf için Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersleri de öğrenci velisi tarafından seçilerek okula bildirilebilecektir. Her okulda bu derslerin okutulacağı sınıflar oluşturulacaktır.

Örneğin; 6. Sınıfta okuyan bir öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanı sıra Kur’anı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça derslerini okuduğu ortaokulda, 11. Sınıfta okuyan bir öğrenci de bu derslerin tamamını okuduğu bir lisede görebilecektir.

“BU FIRSATI KAÇIRMAYIN”

Özellikle; 5. Sınıfı bitirdiği için İmam – Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırmayan 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri de bu dersleri eğitime devam ettikleri okulda okuyabileceklerdir. Söz konusu seçmeli derslerin başvuru tarihi 8 Şubat’ta sona erecektir. Ortaokul ve Liselerde seçmeli derslerin belirlenmesi ve özellikle 4. Sınıfta okuyan öğrencileri seçmeli ders başvurusundaki son tarih 8 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai bitimidir. Öğrencilerimizin Kur’anı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri için son başvuru tarihini kaçırmayınız. Çünkü, bu son derece önemli bir fırsattır. Ben tüm öğrenci velilerimizi bu önemli fırsatı kaçırmamaları için bir an önce çocuklarının okuduğu okula başvurarak söz konusu derslerden birini seçmeye davet ediyorum” dedi. 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...