KİTAP KARIN DOYURMAYINCA..!

28 Ocak 2016 17:42

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle yayınlanan “İŞ’te Kadın”a konuk olan Sakine Sarıyıldız girişimcilik öyküsünü anlattı.

KİTAPÇI SAKİNE’DEN SAKİNE’NİN SOFRASINA

2003 yılında üniversitede kitap standı açarak ticarete atıldığını söyleyen Sakine Sarıyıldız, artık kendisini herkesin Kitapçı Sakine olarak tanıdığını söyledi. Sakine Sarıyıldız, “Isparta’da bir süre kitap sattım. Üniversitede yıllarca stand açtım. O aşamada tanınırlığım arttı. Kitap işi yaparken çok büyük bir saygı görüyordum. Önce pazarlama usulü çalıştım. Daha sonra büyük kitapevlerinden kitap almaya başladım. Çok keyifli bir işim vardı ama zordu. Bu böyle olmayacak ve sabit bir yerim olsun dedim. Bir dükkan devraldım. Çok ara bir sokakta. Orayı devraldığımda o sokağa hiç girmemiştim. Elimde çok satışı mümkün olmayan kitaplar vardı. Kira ve vergiler ekstra bir külfet binmişti üstüne. 2004 yılında devraldım. 2007’ye kadar bu işi yürüttüm. Kitap benim hayatım. Ciddi anlamda destek gerektiren bir iş. İşin ticaret boyutu fazla. Param olmadığı için bu işi götüremedim. Kitap geçimimi çok iyi sağlayamadığı için kitap işini bırakmak zorunda kaldım” dedi.

ÇOK KORKTUM AMA KORKTUĞUM GİBİ OLMADI

Gıda işine girmeden önce çekindiği birçok konu olduğunu ancak çevreden gelen desteği değerlendirdiğini söyleyen Sakine Sarıyıldız şunları söyledi:  “Sıfır parayla bu işe giriştim. Eşin dostun selamıyla bir şeyler yapmaya başladım. Aldığım her şeyi taksitlendirdim. Herkes beni kitapçı sakine olarak biliyor. Biz de Sakine’nin Sofrası olarak başladık.  İlk açıldığı günden bu yana çok ses getirdi. Farkında olmadan Isparta’da bir eksikliği tamamlamış olduk. Sağlıklı, ev temizliğinde yapılmış yemekler. İlk gün kimlerle başlamışsak müşteri anlamında hala aynı kişilerle devam ediyoruz. 7 buçuk yıl eski yerimizde çalıştık. 30 metrekare bir alandı. Çok sevildi. Yemeklerim de sevildi. Ispartalı çok destek verdi. Yıllar içinde mekan bize yetmemeye başladı. Benim müşterim daha iyisini hak ediyor diyerek daha büyük bir yer olan bir üst sokaktaki şimdiki mekanıma taşındım.”

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...