“Gümrükler şehrin gelişiminde önemli unsurdur”

28 Ocak 2016 17:44

Isparta Gümrük Müdürü Ramazan Yurdagül ve idareciler, Gümrük Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Gümrük Günü dolayısıyla Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret eden Gümrük Müdürü Ramazan Yurdagül, her yıl 26 Ocak’ın Gümrük Günü olarak kutlandığını söyledi. Yurdagül, “Bu gün dolayısıyla Sayın Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Dünya Gümrük Günü 1950 yılında Gümrük İşbirliği Sözleşmesi’ne göre kurulmuş, 1952 yılında bu anlaşmamız yürürlüğe girmiştir. 1953 yılının 26 Ocak’ında da Gümrük Günü olarak kutlanmaya başlanmış. 1994 yılından itibaren de Gümrük İşbirliği Konseyi’nin adı Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirilmiş ve o günden beridir de Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl belli bir konu belirlenmiştir. Bu yıl da tema Dijital Gümrükler olarak belirlendi. Türkiye’de ve Dünya’da bu tema işlenecek. Bu vesileyle ziyaret ediyoruz. Kendilerine bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Isparta’da bir gümrüğün olmasının ve bunun daha da desteklenmesi, ebedi olarak kalıcı olmasını dileyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “İhracat, ithalat açısından şehrimizin bir gümrüğümüzün olması, o şehrin gelişiminde ve kolaylık içerisinde çalışılmasında önemli bir unsur teşkil etmektedir. Dünya Gümrük Günü’nüzü kutluyorum. Isparta Gümrüğümüzün de Isparta’mızın gelişiminde faydalı olması dileğiyle tüm vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...