Şarkikaraağaç´a Yaşlı Yaşam Evi Açıldı

29 Ocak 2016 19:04

Şarkikaraağaç ilçesinde "Yaşlı Yaşam Evi" hizmete sunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Ulvikale Mahallesi'nde yaşlı bakım evi oluşturuldu.

AK Parti İlçe Başkanı Gökmen ile yaşlı evini ziyaret eden Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yakup Kütük, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu projenin amaçlarından birinin yakınlarıyla kalmayan yaşlıların hem fiziksel hem de manevi anlamda kendilerini ev ortamında hissettirmek olduğunu söyledi.

"Yaşlı Yaşam Evi" olarak isimlendirilen evin nezih bir sitede bulunan konforlu bir dairede olduğunu belirten Kütük, "Bu ev 3-4 sakinin birlikte yaşayacağı bir yaşam alanı. Bu evleri şehrin merkezine, camisine, alışveriş merkezlerine, doktoruna, sağlık hizmetlerine rahat ulaşılabilecek mekanlardan seçmeye özen gösteriyoruz" dedi.

İlçe Başkanı Gökmen ise açılan yaşam evlerinin bir aile ortamı olduğunu vurguladı. Hükümet olarak daha fazla hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Gökmen, şöyle devam etti:

"Yaşlıların burada kendilerine has sohbet etme ortamları, misafirlerini kabul etme şansları var. Bir aile ortamı mevcut. Bu gibi evleri imkanlar ölçüsünde daha da artırabiliriz. Toplumun değerlerine bakış açısı çok önemli. Yaşlısına sahip çıkmayanın geleceği olmaz diye düşünüyoruz."

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...