Kent Buluşmaları´nın Üçüncüsü Gerçekleşti

1 Şubat 2016 18:59

Kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden uyuşturucu maddeleriyle mücadele etmek, geleceğimiz olan çocuklarımızı bu maddelerden korumak için Isparta halkı ile alanında uzman akademisyenler, TOKİ İlköğretim Okulunda bir araya geldi. “Kent Buluşmaları” konferanslar dizisi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, ergenlik ve madde bağımlılığı konuları ele alındı.

Madde kullanımının toplumu tehdit eden en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi olduğunu ifade eden SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Aktepe, “Ergenlerde Madde Kullanım Bozukluğu” konulu sunumunda, “madde kullanım sıklığı ve tipleri” ile “ergenlerin madde kullanım nedenleri”ni değerlendirdi.

En önemli risk grubunu oluşturan ergenlerin aile, okul ve çevresi gibi yaşamını etkileyen tüm elementlerin koordinasyonunun sağlandığı tamamlayıcı yaklaşımla gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Aktepe, “Zararlı madde kullanımını azaltmak için erken dönemde kullanımın önlenmesi gerekmektedir.” dedi.

Hem kızlarda hem de erkeklerde arkadaş etkisinin madde kullanım riskini arttırdığını da sözlerine ekleyen Aktepe’nin sunumuna ulaşmak için tıklayınız

Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Meltem Atay, “Bağımlılık” konulu sunumunda, Bağımlılık Nedir?, Bağımlılık süresi nasıl ilerler? sorularını yanıtlayarak bağımlılığın bir süreç olduğuna dikkat çekti.  Madde bağımlılığı üzerine ailelere önerilerde bulunan Atay, daha mutlu yarınlar için eğitimin ve yasal düzenlemelerin şart olduğunu, bu süreçte sabır ve takım çalışmasının önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...