“Ülkemizin önceliklerini bıraktık”

24 Kasım 2012 16:32

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, öğretmenler gününü kutladıkları bu günde öğretmenlerin çeşitli sıkıntılar çektiğini söyledi.

Öğretmen giderlerinin maaşından fazla olduğunu ifade eden Oran, öğretmenlerin çocuğunun ek iş yapmak zorunda kaldığını savundu.

Türkiye'de 126 bin öğretmen açığı olmasına rağmen 300 bin öğretmenin atama için beklediğini belirten Oran, atanamayan öğretmenlerin açık olan kadrolara bir an önce yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Her devletin aile birlikteliğini dikkate alması gerektiğini belirten Oran,"Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaları aile birliğini bozuyor. Eş durumundan atamalarını bekleyen çok sayıda öğretmen var. Aile bütünlüğünü dikkate almadan milli eğitim stratejisi olabilir mi- Türkiye'de maalesef oluyor" diye konuştu.

Türkiye'nin ulusal güvenliğinin tehdit altında olduğunu savunan Oran,"Başbakan perdenin önünde ip gösteriyor. Perdenin arkasında terör örgütü ile müzakere yapıyor. Böyle bir devlet anlayışı, böyle bir terörle mücadele anlayışı olabilir mi- Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ne zamandan beri terörle müzakere etmiştir-" diye konuştu.

Dış politikada Türkiye'nin itibarının kalmadığını, bu yönde bir devlet politikasının da bulunmadığını öne süren Oran, şöyle konuştu:

"Başbakan ile Davutoğlu... Kendi mezhepsel ve kişisel davalarını Türkiye'ye alet ediyorlar. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh', bize Atatürk'ten kalan en önemli mirastır. Türkiye, bölgede barışın güvencesiydi. Bugün kavga etmediğimiz komşumuz yok. Öyle bir hale geldik ki artık ülkemizin öncelikliklerini bıraktık, Ortadoğu'da Mısır'ın, Irak'ın Fas, Tunus ve Suriye'nin içişlerine karışıyoruz, Suriye'ye savaş açıyoruz. Başbakan, 'Biz savaş istemiyoruz' diyor. Buna kargalar güler. Sen değil misin tezkereyi çıkarmaya çalışan- CHP anlatmaya çalıştı. Neden çıkardın tezkereyi- Füzeleri niye istiyorsun- Hangi amaçla, hangi hedefle istiyorsun, sonunda Türkiye'yi dünyanın hedef tahtası haline getiriyorsun. Kim inanır buna."

Türkiye'nin Ortadoğu'da artık yalnızlaşmaya başladığını savunan Oran, şunları kaydetti:

"Artık Ortadoğu'da ara bulucu rolünde Mısır var, Türkiye yok. Sen bu füzeleri Rusya'ya, İran'a, Irak'a karşı neden istiyorsun. Bence Başbakan vatansever değil. Başbakan vatanını düşünmüyor, başka hesapların peşinde, başkanlık peşinde. Bir vatansever ülkesini savaşa sürekler mi- Türkiye başkanlık sistemini kabul etmeyecek. Türkiye, senin deneme tahtan değil. Burada, 89 yıllık Cumhuriyet geleneği var. Eğer başkanlık anlayışın varsa çek git Suriye'ye, hem Esed ile hesaplaş hem de oranın başkanı ol. Senin anladığın başkanlık sistemi Suriye'de var. Türkiye, asla başkanlık sistemini, onun diktatörlük rejimini kabul etmeyecektir."

 

 

Bu haber 987 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...