“Esnafa ucuz konut yapılsın ve Bağ-Kur primleri düşürülsün”

1 Şubat 2016 19:27

Isparta'daki il ve ilçe oda başkanları Ankara'ya çıkartma yaptı. Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural başkanlığında tüm oda başkanları ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Odası Başkanları Ankara’da Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in ardından MHP Milletvekili Nuri Okutan'ı ziyaret ettiler.

Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve birliğe bağlı oda başkanları dün Ankara'da Milletvekillerini ziyaret etti. İlk olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i ziyaret eden esnaf başkanları hükümetin esnaflarla ilgili eylem planından duydukları memnuniyeti dile getirip yapılan düzenlemelerle ilgili olarak teşekkürlerini ilettiler.

Destek primi, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi, basit usul mükellefler için belli oranda getirilen vergilendirmenin kaldırılması, yeni iş kuran esnafa 3 yıllık vergi avantajı getirilmesi gibi konularda hükümete teşekkür eden Ahmet Tural, ucuz konut TOKİ ve Bağ-Kur primleri ile ilgili iki ana başlıklarda da talepte bulundu.  TOKİ'nin mutlaka ucuz konut yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Tural, bu sayede esnafın da ev sahibi olarak daha da rahatlayacağını söyledi. Yine işverenlerin Bağ-Kur primlerinin yükseldiğine dikkati çeken Tural, ya bu ücretin düşürülmesi gerektiğini yada asgari ücretle işverene 100 TL desteğin Bağ-Kur ödeyen esnafa verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Isparta'nın sorunlarını ve sizlerin hassasiyetini biliyorum. Gerekli girişimlerde bulunacağız. Biz her zaman esnafımızın yanındayız" dedi.

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...