Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

3 Şubat 2016 18:34

Yaban Hayatı Destekleme Programı kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğüne bağlı şeflik ekiplerince Kovada Gölünde, Gölcük Tabiat Parkı Pürenliova mevkii ile Yalvaç Özgüney, Özbayat köyleri kırsalındaki 5 ayrı mevkide, olumsuz ve soğuk geçen kış nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışmaları başlatıldı. Bu amaç doğrultusunda ilk etapta 500 Kg. yem bırakıldı.          

Ağır geçen kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının beslenme türlerine göre yaşam alanlarına yem takviyesi yönünde yemleme çalışmaları yapıldığını bildiren yetkililer, “Yaban Hayatı Destekleme Programı kapsamında yapılan yemleme çalışmalarında amaç, kışın yoğun kar ve don olaylarında yaban hayvanlarının ölümlerinin engellenmesi, yaban hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve beslenmelerine yardımcı olmaktır.

Bu maksatla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğüne bağlı Şeflik ekipleri şube müdürlüğü imkanları içerisinde yemleme çalışmalarını sürdürmektedir.” şeklinde açıklama yaptılar.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...