İşletmelerin 3´te 1´i eleman bulmakta zorlanıyor

3 Şubat 2016 18:35

Isparta İş gücü piyasası analiz raporuna göre işletmeler tarafından aranan işçi sayısı iş arayan sayısından fazla.İlde 605 işyerini ziyaret ederek yapılan araştırmaya göre, 2015 yılsonu itibari ile İş-Kur’a kayıtlı işsiz sayısı 14 bin 587 kişi, açık iş sayısı ise sürekli yükselen bir grafik izleyerek 2015 yılının ilk 6 ayında 22 bin 182’ye ulaştı.

Isparta İş gücü piyasası analiz raporuna göre işletmeler tarafından aranan işçi sayısı iş arayan sayısından fazla.

İlde 605 işyerini ziyaret ederek yapılan araştırmaya göre, 2015 yılsonu itibari ile İş-Kur'a kayıtlı işsiz sayısı 14 bin 587 kişi, açık iş sayısı ise sürekli yükselen bir grafik izleyerek 2015 yılının ilk 6 ayında 22 bin 182'ye ulaştı. Isparta'da açık iş sayısı iş arayan kişi sayısından fazla ve bir önceki yıla göre 2'ye katlandığı belirtiliyor.

Açık işlerde iş yerlerinin daha çok erkek eleman aradığı belirtilirken, açık işlerde sanatkarlar sektöründe 3 bin 379 eleman ihtiyacı olduğu kaydedildi, bunu hizmet ve satış elemanları takip ediyor. Alınacak işlerde talep edilen eğitim düzeyine göre incelendiğinde ise Isparta'da işletmeler öğrenim durumu fark etmez ya da lise düzeyinde eğitim almış ama elinde mesleği olan işçiler arıyor. İşverenlerin işçi temininde neden güçlük çektikleri sorusuna verilen cevap ise klasik, çünkü aranan nitelikte yetişmiş eleman bulunamıyor.

Yapılan araştırmaya göre Isparta'da işletmelerin yüzde 30'u eleman teminin de güçlük çektiğini belirtiyor. Temininde en çok güçlük çekilen eleman yüzde 21 oranla gaz altı kaynakçısı. İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin sadece gaz altı değil genel anlamda kaynakçılık sektöründe de yoğun olarak eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor. Kaynakçılık alanında eleman yetiştirmek için düzenlenen kurslara ise katılımın oldukça düşük olduğu ifade ediliyor.

 

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...