“Ülkemizin kurtulması ve kalkınması kaliteli eğitimle mümkündür”

24 Kasım 2012 16:36

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, Belediye Kadın Meclisi tarafından Gökçay'daki Kervansaray Restaurant'ta kahvaltı programı gerçekleştirildi. Emekli ve halen çalışmakta olan öğretmenlerin bir araya geldiği programa katılım yoğun oldu.

Programa; MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,  MHP İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Günaydın ve üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğretmen ile davetliler katıldı. 

Programda ilk konuşmayı yapan Kadın Meclisi Başkanı Sezel Gençgönül, programa olan yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Bugün özel bir gün. Özel insanlarla beraberiz. Değerli öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum. Ülkemizde ilim ve irfanla, kaliteli bir eğitim yapılmakla ülkemizin kurtulması ve kalkınması mümkün olabilir. Ve muasır medeniyetlerin seviyesine çıkması için önce sizin gibi değerli hizmet vermiş öğretmenlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Öğretmenlerimiz olmasa ülke olmaz, eğitim öğretim olmasa devletler yaşamaz.

Onlarca serveti bile olsa devletin, eğitim ve öğretim olmadığı müddetçe devletin istikbalini idame edemezsiniz. Onun için bana sorarlar bazen, 'Eğer Mimar olmasaydınız hangi mesleği tercih ederdiniz diye bana sorduklarında, ben Öğretmen olmak isterdim diye cevap veririm rahatlıkla. 

2023 lider ülke deniliyor. Eğer buna ulaşacaksak yine öğretmenler sayesinde olacaktır. Çünkü eğitim olmayan bir memlekette ne ekonomi ortaya çıkıyor, ne kalkınma. Milletlerin, ancak eğitimle muasır medeniyetler seviyesine ulaşabileceğini en iyi bilenlerdenim.

Atatürk’ün öğretmenler üzerine binlerce vecizesi var; ' Öğretmenlerden ve eğitimden mahrum olan bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamışlardır'.

Eğitime ve öğretime çok büyük önem verilmesi lazım ve eğitime ayrılan bütçenin fazla olması lazım.

Isparta Belediyesi Kadınlar Meclisi'ne böyle bir toplantıyı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Öğretmenler Gününüzü candan kutluyorum" diye konuştu.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise; öğretmenlerin ve eğitimin önemine vurgu yaparak, "Belediyemiz Kadınlar Meclisi'nin düzenlemiş olduğu Öğretmenler günü nedeniyle burada bir araya gelmiş oluyoruz. Öğretmenlerimiz üzerinde ne kadar söylenmiş olsa da sözler yetersiz. Toplumumuzun güzide ışık saçan yıldızlarısınız" dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da konuşmasında "Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Eğer bizler bu noktaya geldiysek sizlerin emeği, alın teri sayesinde geldik. Lütfen bizlere ve burada olmayan yetiştirdiğiniz öğrencilerinize haklarınızı helal ediniz. 24 Kasım, Türkiye'yi inşa eden Mustafa Kemal Atatürk'ü Başöğretmenlik ünvanını verilişinin yıldönümü. Bu vesile ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, şehit öğretmenlerimize ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan öğretmenlerimize de mutluluk ve sağlıklar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Korkmaz, "eğer kaliteli adam yetiştiremezsek, geleceğimizin parlak olmasını bekleyemeyiz. Bu ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi e mümkün olmaz. Bu yüzden öğretmenlerimizin yaşam koşulları başta olmak üzere çalışma şartlarının bir an önce iyileştirilmesi lazım” diye sözlerine ekledi.

Program, günün anlam ve önemine binaen okunan şiirlerle devam etti.

 

 

Bu haber 1994 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...