Ş. Karaağaç’ta Öğretmenler Günü kutlandı

26 Kasım 2012 18:51

Şarkikaraağaç Belediyesi ilçede düzenlenen öğretmenler günü programı çerçevesinde yaklaşık 400 eğitimciye karanfil dağıttı, ardından ilçe Öğretmenevi’nde yemek verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Şarkikaraağaç’ta renkli görüntülere sahne oldu.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, kutsal bir meslek icra eden eğitimcilerin her şeyin en iyisini hak ettiğini belirtirken, Öğretmenler Günü nedeniyle ilçedeki 400 öğretmene karanfil dağıtıp, yemek verdi.

Şarkikaraağaç Çınaraltı Meydanı’na çelenk sunumuyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Program çelenk sunumunun ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam etti.

“ÖĞRETMENLER; RUH ONARICISI, GELECEK TASARIMCISIDIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Dünyada hiçbir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip değildir. Öğretmenliğin tanımının her ne kadar yapılmaya çalışılsa da muhakkak eksik kalacaktır. Öğretmen ruh onarıcısıdır, gelecek tasarımcısıdır” dedi.

Aslan, “Eğitimdeki esas amaç, topluma faydalı, kültürlü, faziletli fertler yetiştirmektedir. Bu yetiştirme için en yetkili kişiler öğretmenlerdir. Yüce Atatürk; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek bunun önemini en güzel şekilde vurgulamıştır.

Öğretmen bir toplum İçinde en saygıdeğer kişileridir. Öğretmenlerin değeri ve saygınlığının arttırılması, toplumların geleceğinin teminatıdır. Hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz, bu mesleğe ömrünü vakfedip emekli olan öğretmenlerimizi minnet ve şükran duygularıyla selamlıyoruz.

Sıhhatini, nefesini ve enerjisini, gençlik yıllarını çocuklarımızı yetiştirmek için harcayan milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” ifadelerini kulandı.

BELEDİYE, ÖĞRETMENLERE KARANFİL DAĞITIP, YEMEK VERDİ

Tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladığını belirten Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev üstlendiğini dile getirdi.

Gelecek nesillerin iyi yetişmesinde öğretmenlerin önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Başkan Ufacık, “Yeni nesil için hiçbir kaygımız yok, öğretmenlerimize güveniyoruz” dedi.

Öte yandan program çerçevesinde çok sayıda öğretmen ödül alırken, Şarkikaraağaç Belediyesi yaklaşık 400 eğitimciye karanfil hediye etti.

Belediye Başkanı Ufacık, Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki programın ardından Şarkikaraağaç Öğretmenevi’nde belediye tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelerek, eğitimcilerle bir süre sohbet etti.

 

Bu haber 1339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...