Gençlik Merkezleri arası ‘Türk Müziği’ Yarışması düzenlenecek

4 Şubat 2016 18:42

Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği dalında Yarışma düzenlenecek. Yarışmaya; Gençlik Merkezlerine Üye 14-29 yaş aralığında ki (14 gün almış 29 yaşını tamamlamamış) tüm gençler başvurabilecek. Katılmak isteyen gençler, 22.02.2016 tarihine kadar Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine başvurabilecekler.

Konu ile ilgili yapılan duyuru şöyle: “Kültürümüzün bir ürünü olan, duygularımızı ve düşüncelerimizi en güzel biçimde dile getiren, Türk Müziğinin yayılıp yaşatılması ve gençlerimizin serbest zamanlarını bu tür olumlu faaliyetlerle değerlendirmeleri amacıyla Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği İl Birinciliği yarışması düzenlenecektir.

1.Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği yarışmalarına Gençlik Merkezlerine Üye 14-29 yaş aralığında ki (14 gün almış 29 yaşını tamamlamamış) tüm gençler başvurabilir

2. Bir Önceki yıl yarışmaya katılarak grup birincisi olan; solo kız-solo erkek ses, solo çalgı icracısı bir sonraki yıl yarışmaya katılamaz.

3. Repertuar: TRT ile Kültür Ve Turizm Bakanlığı Türk halk müziği ve Türk sanat müziği repertuarında kayıtlı eserlerden.

4. Yarışmalara katılacak katılımcılar repertuardaki bir eserin seslendirecek ve süre beş (5) dakika ile sınırlı olacaktır.

5. Yarışmaya başvuru için gençlik merkezlerine kayıtlı olmak zorunlu olup özel teşebbüs ya da özel toplulukların münferit başvurulan kabul edilmez.

6. Yarışmalarda Türk Müziği çalgıları kullanılacaktır.

7. Yarışma geleneksel Türk müziği türlerine yönelik yapılır süre beş(5) dakikadır. Eser sayısı Bir (1) ile sınırlıdır.

8. Geleneksel Türk müziği türlerinden usullü (ritimli)eserler okunurken baş da veya kıtalar arasında uzun hava, gazel, kaside gibi serbest türlerden örnekler yer almamalıdır.

9.Solo çalgı tek başına icra yapar.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

l) Yarışmalar üç farklı kategoride düzenlenecektir.

a) 14-17 (14 yaşına girmiş ve 18 yaşından gün almamış

b) 18-21 (18 yaşına girmiş ve22 yaşından gün almamış)

c) 22-29 (22yaşma girmiş ve 30 yaşından gün almamış)

YARIŞMA DALLARI

l) Her üç yaş gurubu için de aşağıdaki dallarda yarışmalar düzenlenecektir.

a) Solo kız ses yarışması

b) Solo erkek ses yarışması

c) Solo çalgı yarışması

Yarışma Basamakları

l) Yarışmalar,

a)İl birinciliği yarışması

b) Grup birinciliği yarışması

c) Türkiye finali yarışması

Son başvuru 22.02.2016 tarihi mesai saati bitimine kadar. Başvurular Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine yapılacaktır.

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...