“Kadınlarımız Korkmasın”

4 Şubat 2016 18:45

Basın Kulübü ve TOBB KAGİK iş birliği ile ekranlara gelen İş’te Kadın programlar serisine konuk olan Birlik Nakliyat Ambarı sahibi Fatma Gül Seven, iş hayatına nasıl atıldığını ve kadın bir girişimci olarak neler yaptığını anlattı.

Çocukluk yıllarında pazarda çiçek satarak ticarete atıldığını anlatan Fatma Gül Seven, ticaret hayatında hemen hemen bütün sektörlerde yer aldığını belirtti. Babasının uzun yıllar kamyonculuk yaptığını anlatan Fatma Gül Seven, babasından sonra işi kendisinin devraldığını belirtti. Fatma Gül Seven Şunları söyledi: “Bir ayağımız sürekli İstanbul’da. İstanbul’da 450 ambar içinde tek bayan ambar sahibi benim. Merkez İstanbul. Türkiye’nin kalbi orada atıyor. Biz Birlik Nakliyat olarak kaliteli bir anlayış sunduk. İstanbul’da sendikalı işçilerimiz var. İstanbul-Isparta arası taşımacılık yapıyoruz. Hammaddeden tekstile ilaca kadar her türlü hizmeti veriyoruz. Hizmette sınır yok. Müşteri portföyümüz çok geniş.  Her gün İstanbul’dan yükleme yapılan aracımız sabah 8’de peronda ve önceliği olanları daha erken de ulaştırmaya çalışıyoruz. Günde 2 araç gelebiliyor. Filomuzda 2 büyük kamyon ve 3 küçük kamyonetimiz var.  Kargo ile ambarın arasındaki fark biz tek tip değiliz. Koli, çuval ne istenirse getiriyoruz ve onlardan daha hızlıyız. Sigortalı taşımacılık çok önemli. Biz bu düzeni biraz modernize etmeye çalıştık. Esnaflar dikkatli olmalı. Sigorta yoksa çok mağdur olabiliyorlar. Sigortalı nakliyecilerle çalışmalılar. Sektörümüzün önü açık.”

KORKUYU YENDİKTEN SONRA GERİSİ GELİYOR

Kadın girişimcilerin önünde birçok engel olduğunu ancak bu engellerin aşılamayacak engeller olmadığını söyleyen Seven kadınlara şu tavsiyelerde bulundu: “Öncelikle kadınlarımız korkmasınlar. Daha iyiyi, daha güzeli yapmak için kadınlarımız da çok eme veriyor. Engel çok ama başaran kadınlar da çok. Cesaretlerini toplasınlar ve içlerinden ne geçiyorsa onu yapmak için uğraşsınlar. En önemlisi korku. Bunu yendikten sonra gerisi geliyor zaten.”

 

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...