“Terör ve kadına şiddet bir türlü yakamızı bırakmıyor”

4 Şubat 2016 18:51

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz dün parti binasında toplantı düzenledi.

İl ve İlçe Kadın Kolları yönetim üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda yaptığı basın açıklamasında kadınların omuzlarındaki yük her geçen gün ağırlaşmakta olduğunu ve kadın cinayetlerindeki çarpıcı tabloyu şöyle açıkladı;  “ Hep birlikte zorlu bir sürecin içinden geçiyoruz. Demokrasi, özgürlük, kadın erkek eşitliği, çocuklarımızın geleceği ve ekonomik açıdan büyük kaygılarımız var.

Bu yüzden diyorum ki siyasete kadın elinin değmesi lazım, nezaketin değmesi lazım, direnişin değmesi lazım. Eğer daha önce bahsettiğim kaygılarımızdan kurtulmak istiyorsak, CHP’nin bayrağı altında gücümüzün yettiği ölçüde mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Biz kadınların da CHP’nin de buna ihtiyacı var. Biz bu çalışmaları CHP’nin iktidara gelmesi için olduğu kadar Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve demokrasi gelişimi için yapmalıyız.

Ülkemizde yaşanan acıları en derinden hisseden kadınlardır. Terör ve kadına şiddet bir türlü yakamızı bırakmıyor. Şehit anası evladını kara toprağa gönderirken vatan sağ olsun diyor ama yüreğinde kopan fırtınaları anlıyoruz. Aslında bu terörü önleyemeyen, analar ağlamasın politikası süren hükümete isyanın göstergesidir.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok kadınlar etkileniyor. Kadınlar şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, bu da yetmiyor öldürülüyor. Canımız kızlarımız çocuk yaşta gelin olmaya zorlanıyor. Son 5 yılda 1134 kadının yaşam hakkı elinden alınırken, fıtrat veya abartı denilerek bu cinayetler mahkemelerde tahrik, iyi hal, pişmanlık gibi ceza indirimleriyle ödüllendirilir hale gelmiştir.

Bizi ötekileştirmeyin, kılığımızla, kıyafetimizle uğraşmayın, inancımız üzerinden siyaset yapmayın, bizi bizden uzaklaştırmayın, koparmaya çalışmayın, biz kopamayız, kopmayacağız. Çünkü biz Nene Hatunların, Satı kadınların, Kara Fatma’ların torunlarıyız. Biz kadınız, biz anayız, nasıl koparız? Ülkemizin her yerinde ağlayan anaların ağıtları yükselirken, bu acıları bizlere yaşatan kan ve gözyaşından beslenenlere lanet olsun. Daha çok yoksul anaların acılarını anlatan bu hikâyelere inat CHP kadınları olarak barış diyeceğiz. Barışı sağlamak için birbirimize inanacağız, her türlü ayrımcılığa karşı emeğimizi sömürenlere, ülkeyi yönetemeyerek kadın bedeni üzerinden gündem yaratanlara karşı koyarak yapacağız. O yüzden arkadaşlar şimdi görev bizde başkalarının yaptıklarını değil bizim yapacaklarımızı anlatacağız.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘sen ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye layıksın” dediği kadınlar CHP’nin 6 ilkesi ışığından ayrılmadan mücadelesine sonuna kadar devam edecektir. Geleceğimiz parlak yolumuz ışıkla dolsun.

Türkiye artık kabuk değiştiriyor. Türkiye’nin değişen yüzü olan kadınların ise omuzlarındaki yük her geçen gün ağırlaşmakta.

Düşünen, çalışan üreten birçok yetenekleri olan ülke yönetiminde önemli rol oynayan, seçimlerde ülkenin kaderini belirleyen evini işyerini ekonomiyi çekip çeviren ülkenin zor günlerinde darlığı yokluğu ve krizleri göğüsleyen, at binici, tarla sürücü, ekinde, harmanda hayatın her alanında imzası olan, terörle mücadelede kocasını ve oğlunu kaybeden en değerli varlıklarımızdır.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Atatürk döneminde kadına birkaç münferit olay dışında şiddet cinayet ve tacizlerin yaşanmamış olduğu basın arşivlerinde yapılan taramayla anlaşılmıştır.

Meclis grubu bulunan partilerimizin tüm milletvekillerine yeni yasama döneminde sabır ve özveriyle çalışan tüm komisyon üyelerine Türk kadınının şiddet cinayet töre ve tacize uğramaması açısından kadının haklarının anayasayla güvence altına alınmasını saygı ve ricalarımızla talep ediyoruz.

Kadın Cinayetleri Türkiye

2002: 66 kadın

2003: 83

2004: 164

2005: 317

2006: 663

2007: 1011

2008: 806

2009: 1126

2010: 217

2011: 257

2012: 185

2013: 237

2014: 294

Toplam 5406

Kadına Tecavüz

2006: 528

2007: 473

2008: 577

2009: 624

Toplam: 2202

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...