Kardeşlik meşalesi alevlendi

5 Şubat 2016 17:47

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve yönetimi, Isparta Gazeteciler Cemiyeti yönetimine iadeyi ziyarette bulundular. Bu kapsamda kardeşlik meşalesini alevlendiren basın mensupları, Vali Vahdettin Özkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’i makamlarında ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz yıl Isparta Gazeteciler Cemiyeti, Burdur Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulunmuştu. Dün ise  Burdur Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın ev sahipliğinde Vali Vahdettin Özkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’i makamlarında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret kapsamında Isparta ve Burdur arasındaki işbirliği ve kardeşliği pekiştirildi. Ziyarete Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop’un yanısıra, Burdurlu basın mensupları Adnan Taraşlı ve Mesut Madan ile birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basın Koordinatörü ve televizyon programcısı Bilal Kabasakal’da eşlik etti. Burdur Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Özkan, Isparta ile Burdur arasındaki işbirliğin her zaman gelişerek devam edeceğini söyledi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’da konuşmasında Isparta ve Burdur’un her zaman fikir alışverişi yaptığını ve ortaya güzel projelerin çıktığını belirtti. Son olarak ziyarette konuşan Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop da, karşılıklı dostluğun pekişmesi adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 ISPARTA VE BURDUR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GELİŞEREK DEVAM EDECEK

 Vali Vahdettin Özkan, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Isparta ve Burdur arasında coğrafi yönden yakın olması nedeniyle ikili iliştiler ve işbirliğinin her zaman geliştirilerek devam edeceğini söyledi. Vali Özkan, “Öncelikle hoş geldiniz. Gerçekten sizleri böyle beraber misafir etmekten Burdur ve Isparta basınını beraber karma olarak misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Esasında bir elmanın iki yarısı olan Burdur ve Isparta’mızın değişik sektörler, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları arasındaki çok iyi bir ilişki vardır. İyi bir iletişimi vardır. Bunun artarak devamı iki ilimiz lehine. Ama basın denildiği zaman bütün sektörleri temsil eden aynı zamanda o konulara yönelik bakış açısını şekillendiren algıları şekillendiren çok önemli bir kurum. Dolayısıyla iki ilimizin hem coğrafyanın bize vermiş olduğu avantajlar ve beraberliği, hem kültürümüzün, hem tarihimizin, hem birlikteliğimizin daha da pekişmesi kurumsallaşması ve ileri yönelik meyve vermesi açısından basının böyle lokomotif görevi olduğunu ifade etmek istiyorum. Siz bunu çok daha iyi biliyor ve içindesiniz. Artık insanlar, topluluklar daha fazla paylaşarak, daha fazla bütünleşerek, daha fazla havza bazında, bölge bazında ortak stratejik hedefler koyarak bütün o havzayı, o bölgeyi oluşturan alt üniteler, köyler, beldeler şehirlerin gelişmesi çok daha hızlı olmaktadır. Zaten geleneksel olarak dar alandaki birlikteliğin kurumsal anlamda, hem kalkınma ajansları, hem üniversiteler, hem diğer hizmetler, hem sivil toplum, hem basının aynı coğrafyanın çok yakın mekanları ile ilgili gelişme eksenleri açısından ortak hedefler konulmaktadır. Ortak bu hedeflerin altını dolduracak stratejiler ve projeler üretilmektedir ve birlikte uygulanmaktadır. Aslında bugünde hep beraber belki şehre teşrif ederek Burdur ekibi olarak bunun algısını bütün toplumla paylaşıyor oluyorsunuz. Ben bu nedenle de sizlere teşekkür ederim. Üniversitelerimiz olsun, belediyelerimiz olsun, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ikili olarak zaten çok iyi bir işbirlikleri vardır. Aynı zamanda özel sektörün değişik olanlarında, sektörel alanlarında bu işbirliklerin çok iyi olduğunu biliyoruz. Bu iyi olan fiilen iyi birlikteliği daha ileri götürmek, bütün vatandaş nezdinden de algı olarak da pozitif bir eksene çekmek açısında siz çok büyük bir katkı sunuyorsunuz basın mensupları olarak. Isparta basınımız Burdur basınımız. Ben bundan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah ileriki dönemlerde daha güzel ekonomik anlamda, sosyal, kültürel anlamda daha çıtasını yükselten iki il olarak birlikte geleceğe umutla ve kararlılıkla beraber işbirliği içerisinde oluruz” diye konuştu.

BURDUR BASINI İLE HER ZAMAN FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ

 Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Burdur basını ile her zaman diyalog halinde olduklarını belirterek, “Isparta ve Burdur’un işbirliği ve kardeşliğini her zaman savunuyoruz. Bunun için elimizden geldiği kadar fikir alışverişinde bulunuyoruz meslektaşlarımızla. Bugünde sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Bizlerle fikir alışverişi yapmak için Isparta’ya geldiler. Nezaket ziyaretinde bulundular. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Isparta ve Burdur birlikteliğine her zaman katkı sağlayan yerel basına Sayın Valimiz de destekliyor. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

ZİYARETLERİMİZİ SIKLAŞTIRACAĞIZ

 Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop, kendilerini kabul eden Vali Özkan’a teşekkür ederek, ziyaretlerin sıkça devam edeceğini, söyledi. Başkan Tortop, “Sayın Valim. Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Burdur basını olarak arkadaşlarımızın selamını getirdik. Daha önce Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Şevket arkadaşımız bizleri ziyaret ederek onurlandırdı. Bizde bunun karşılığı olarak ziyaret edelim ve karşılıklı olarak dostlukları pekiştirelim istedik. Bugünde önce sizden başladık. Daha sonra Isparta Belediyesi ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YEREL BASINI DESTEKLİYORUZ

Heyet, son olarak Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’i makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel basının yaşadığı zorlukları dile getiren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın camiamıza her zaman destek olduğunu dile getirdi. Karahan, yerel basının olmak yada olmamak mücadelesi sürdürdüğünü de söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’de, Isparta basınının her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...