Hayvan Pazarı alım – satıma açıldı

6 Şubat 2016 13:01

Türkiye’de bazı bölgelerle birlikte Isparta’da da şap hastalığı sebebiyle yaklaşık 2 aydır kapalı durumda olan Hayvan Pazarları, hayvan alım ve satımına açıldı.

Isparta’da yaklaşık 2 ay önce görülen Şap hastalığı nedeniyle kent merkezinde büyük ve küçükbaş her türlü hayvan hareketleri yasaklanarak, tüm hayvan pazarları kapatılmıştı. Başta Merkez Karaağaç ve Çünür Mahalleleri ve Yazısöğüt Köyünde olmak üzere şehrin genelinde Şap Hastalığı aşılama çalışması başlatılmıştı.

HASTALIK BERTARAF EDİLDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Isparta’da yaklaşık 2 ay önce görülen hastalık nedeniyle tüm pazarları kapattıklarını, il genelinde uygulanan karantina sonrasında bir ay boyunca 80 bine yakın hatta bu sayının son iki haftada yapılan aşılamalarla 100 binin üzerine çıkan sayıda hayvanı aşıladıklarını belirttiler.

KONTROLLÜ OLARAK AÇILDI

Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hayvan Pazarının hayvan alım ve satım işlerine açıldığı duyuruldu. Söz konusu açıklamada şöyle denildi;

 “Isparta Merkez de Şap Hastalığının sönüşü ile ilgili duyuru

İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi ve Yazısöğüt Köyünde Şap Hastalığı çıkması sebebiyle, 08.12.2015 tarihinden itibaren uygulanmakta olan karantina ve kordon tedbirleri; Şap Hastalığının sönmesi ile birlikte 03.02.2016 tarih ve 02 nolu İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun kararına istinaden kaldırılmıştır.  Bu bağlamda;

İlimiz Merkez Karaağaç Mahallesi ve Yazısöğüt Köyünde 08.12.2015 tarihinde çıkan Şap Hastalığı tamamen sönmüş olduğundan hastalıkla ilgili olarak 08.12.2015 tarih ve 32/03/2015 sayılı komisyon kararımızdaki kordon ve gözetim bölgelerindeki karantina ve idari tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir.

DİĞER İLLERDEN GELEN HAYVANLAR TİTİZLİKLE KONTROL EDİLECEK

Ayrıca, Başka illere yapılacak olan hayvan sevk ve hareketlerinin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kontrollü olarak yürütülmesine. Belediye Başkanlığına ait ruhsatlı Hayvan Pazarına getirilen hayvanların; pazara girişlerinin Isparta Belediye Başkanlığı veteriner sağlığı personelince kontrollü olarak yapılmasına. Belediye Başkanlığına ait ruhsatlı Hayvan Pazarının düzenli olarak dezenfekte edilmesine karar verilmiştir.”

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...