“Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yıllardır hep aynı yerinden ısırılıyor”

6 Şubat 2016 13:02

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, son aylarda terör saldırılarıyla ilgili görüşlerini belirtti. Terörün bugünkü gibi kararlı olunarak bitirilebileceğini savunan İrez, 7 ayda 275 şehit verildiğini ifade ederek, Türk milletinin şehit haberlerine tepkisiz kalmasından yakındı.

Musa İrez, terörle ilgili kararlı mücadeleden yana olduklarını ifade ederek, “Böyle olunacaktı ama terör şehre inmeyecekti. Bunların başında 3-5 çapulcu var. Türk devleti bu kadar aciz mi ki başındakileri bulup gereğini yapamıyor. PKK terör örgütü 5 başlı bir örgüt. Elbette ki uzantıları var. 30 yıldır aynı adamlar. 30 yıldır aynı adamlara gerilla eğitimi veren birileri var. Bunları yok edin. Bunlar yok edilirse PKK dağılacaktır. Bugünkü kararlılığın 5-10 yıl önce yapılması gerekiyordu” dedi.

Öte yandan son 7 ayda 275 şehit verildiğini ve bu şehitlerimizin en az geride 100 yetim bıraktığını ifade eden Dernek Başkanı İrez, şunları söyledi: “Bilmiyorum ama Türk milletinin bağrı sanırım taş bağladı. Belki insanlar o haberleri dahi izlemiyor. İnsanlar asker ve polisin görevi olarak görüyor bunu. Yurtdışından keskin nişancı geliyor bizim askerimizi, polisimizi vuruyor. Nasıl bir toplum olmuşuz da hiç kimse bunu sorgulamıyor. Toplum susturulmuş, korkutulmuş. O kadar korkmuşuz ki başımıza gelmediği sürece sesimizi çıkarmıyoruz. Şehit cenazelerinde bile sadece canı yanan konuşuyor. Şehit haberlerine ulusal televizyon kanalında 1 dakika bile ayırmıyorlar. Magazin haberlerine 3-5 dakika ayırıyorlar. Bu şehitlerimiz bu kadar mı değersiz? Ölenler bizim evladımız. Terör başladığından bu yana bu kadar kısa sürede bu kadar çok şehit vermemişizdir.

Ülke olarak dışarıdan gelenleri alıyoruz. Biz alıyoruz da bizim başımıza bir şey geldiğinde bizi hangi ülke alacak? Somalili, Suriyeliyi alıyorsun. Senin başına böyle bir olay geldiğinde senin gidebileceğin yer var mı? Bunların içinden bile olaylı kişiler çıkabiliyor. Güneydoğu bölgesinde aldığın o insanların gün gelip güvenlik güçlerimize silah çevirmeyeceğini nereden bileceksin.

Bu işe çözüm terör şehre inmeden önce bulunacaktı. Terör örgütü silah bırakmadığı sürece bu iş bitmez. Bir kişi aynı yerinden 3-4 kez ısırılır mı? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yıllardır hep aynı yerinden ısırılıyor. Ateşkes ilan ediyorlar. PKK bu sürede güç topluyor ondan sonra olaylar devam ediyor. 40 yıldır durum bu. Adamların niyeti belli. Adamlar ateşkes dediğinde yaptıkları şey toparlanma. Buna dur denilmeli.”

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...