BAKA Uçak Bakım Teknisyenliği kursu açıyor

9 Şubat 2016 18:42

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Isparta’da yüzde 10 istihdam garantili, 100 kişilik Uçak Bakım Teknisyenliği eğitimi kursu düzenleyecek.

Eğitime 18-29 yaş arasında işsiz gençler başvurabilecek.

Havacılık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı “uçak bakım teknisyenliği” eğitimi düzenliyor. 18-29 yaş arası işsizlerin başvurabileceği eğitim aynı zamanda hem istihdam garantili hem de istihdamın kapısını büyük ölçüde aralıyor.

18-29 YAŞ ARASI İŞSİZLER BAŞVURABİLECEK

Konuyla ilgili bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, geçen yıl Avrupa Birliği programı olarak yazdıkları projenin kabul edildiğini ve sözleşmenin imzalandığını belirtti. 333 bin Avroluk projenin işsizlere istihdam sağlayacağını vurgulayan Özen, “Uçak Bakım Teknisyenliği sertifikası vereceğiz. Bu sertifika ile iş bulma imkanı çok daha kolay olacak. Proje kapsamında mühendislik fakültesi, teknik lisesi mezunu olan 18-29 yaş arasındaki işsizlerimiz başvurabilecekler. 100 kursiyer alacağız. Başvuru koşulları yakında açıklanacak” dedi.

YÜZDE 10 İSTİHDAM GARANTİLİ

Öte yandan BAKA’nın sertifika için eğitim vereceğini ancak sertifikanın eğitimden sonra düzenlenecek programla alınacağını kaydeden Özen, “Orada başarılı olurlarsa sertifika alabilecekler. Çok önemli bir sertifika. Program kapsamında kursiyerlere yüzde 10 istihdam sunacağız. ASAH Havacılık’la program protokol imzaladık. Program kapsamında başarılı olan 10 kişi orada istihdam edilecek” şeklinde konuştu.

SİVİL HAVACILKIK KÜMELENMESİYLE

İLGİLİ BİR PROGRAM DAHA VAR

Öte yandan bu programın sivil havacılığın kümelenmesiyle ilgili bir çalışma olduğunu vurgulayan BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, “Bir projemiz daha var. o projede de revizyon gerekiyor. O projenin de konusu sivil havacılığın geliştirilmesi. Programa bölgesel de bakıyoruz. Ama yoğunluk Isparta’da olacak. O programı da kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz. Her şey yolunda giderse gelecek yıl da o programa başlayacağız” dedi.

 

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...