5 YENİ AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ AÇILDI

9 Şubat 2016 18:43

İl Sağlık Müdürlüğü, İlimizdeki nüfus hareketliliğini göz önüne alarak ilimiz merkezinde 4,  Yalvaç Merkezde de 1 olmak üzere 5 yeni aile hekimliği birimini vatandaşların hizmetine sundu.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya; “vatandaşlarımızın sağlığını en üst düzeyde korumak sağlık sorunlarına zamanında uygun ve etkili çözümler sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “5. Aile Hekimliği Birimimize Aile Hekimi yerleştirilmesi yapıldı. Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak birey ve toplum sağlığını korumak, bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bakanlık politika ve hedeflerine uygun olarak temel sağlık hizmetlerini tüm vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak şekilde gerçekleştirmek en önemli politikamızdır.

İlimizdeki nüfus hareketliliğini göz önüne alarak vatandaşlarımızın sağlığını en üst düzeyde korumak sağlık sorunlarına zamanında uygun ve etkili çözümler sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu çalışmalarımız kapsamında ilimiz merkezinde 4(dört)  Yalvaç Merkezde de 1(bir) olmak üzere 5(beş) yeni aile hekimliği birimi açılmıştır.

Yeni açılan birimler;

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına bağlı;

Bağlar Aile Sağlığı Merkezinde hizmet vermek üzere 65 Nolu Aile Hekimliği Birimi,

Davraz Aile Sağlığı Merkezinde hizmet vermek üzere 66 Nolu Aile Hekimliği Birimi,

Vatan Aile Sağlığı Merkezinde hizmet vermek üzere 73 Nolu Aile Hekimliği Birimi,

Yedişehitler Aile Sağlığı Merkezinde hizmet vermek üzere 74 Nolu Aile Hekimliği

Yalvaç Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığına bağlı;

Yalvaç 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 15 Nolu Aile Hekimliği Birimi

Açılmış ve 28/01/2016 tarihi saat 17:30 da Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı HANLIOĞLU başkanlığında Aile Hekimliği Atama ve Nakil Komisyonu huzurunda aile hekimliği yerleştirme işlemi yapılmıştır.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli sunulması için nüfus hareketliliği göz önüne alınarak aile hekimi başına düşen kişi sayısını 2500 e kadar çekmek için ilerleyen dönemlerde yeni aile hekimliği birimleri planlanarak, yerleştirilecek yeni aile hekimlerinin hizmet vermeleri sağlanacaktır”.

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...