“Parka değil, yurda ihtiyacımız var”

9 Şubat 2016 18:49

TOBB tarafından yaptırılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yanına yapılması planlanan yurt binası ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün uygun değildir kararı Belediye Meclisinde görüşüldü.

Belediye Meclisinin oy birliği ile araziyi yeniden yurt alanı olarak belirlemesi nedeniyle teşekkür eden Gül Küçük Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “sanayimizin ve okulumuz öğrencilerinin parka değil, öğrencilerin barınabilecekleri yurda ihtiyacı var” dedi.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yurdu belediye meclisinde yeniden görüşüldü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Gülpetek Sanayi Sitesine yapılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hemen yanına yapılmak istenen yurtla ilgili İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün park alanından çıkarılarak yurt alanına dönüştürülen alana karşılık başka bir yerden yeni bir park alanı ayrılması yönündeki kararı üzerine Belediye Meclisinde yapılan görüşmede İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine aktarıldı. İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy belirtilen alanın meskun alan içinde bulunmaması, sanayi alanı içinde yer alması ve kamu yararı gözetilerek alınan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kararının uygun bulunmadığını söyledi. Komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

Belediye Meclis üyelerinin oy birliği TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan park alanını yeniden yurt alanı olarak belirlemesine teşekkür eden Gül Küçük Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz kimsenin anlayamadığı bir şekilde park alanından çıkarılarak yurt alanı ilan edilen meclis kararına itiraz etti. Park alanına karşılık başka bir park alanı gösterilmesini istedi. Oysa sanayi sitesi içinde bir park alanına ihtiyaç yoktur. Bugün TOBB Mesleki ve teknik Anadolu Lisesindeki özellikle köylerden gelen ve dar gelirli öğrencilerimizin acil ihtiyacı barınabilecekleri bir yurt yapılmasıdır. Bu konuda tüm Isparta birlik oldu ve öğrencilerimizin ihtiyacının karşılanması için çalışıyor. Belediye Meclisimizdeki tüm meclis üyelerine oy birliği ile daha önce aldıkları kararın arkasında durdukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan arazinin yeniden yurt alanı ilan edilmesi ile öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamanın önünde hiçbir sorun kalmadığına dikkat çeken Boyacı “artık arazi sorunu çözüldü. Şimdi o alana öğrencilerimiz için bir yurt yapılması gerekiyor. Bu noktada özellikle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonumuz Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere tüm milletvekillerimizin gereken desteği vererek yurt yapımı konusunda gerekli parayı bulmamıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bizde hem Isparta halkı, hem esnaflar hem de Isparta’daki sanayiciler olarak yurt konusunda gereken desteği vermeye hazırız. El birliği ile okulun yapımı konusundaki sıkıntıları aştığımız gibi yurt konusunda ki sıkıntıları da aşacağımıza inanıyoruz. Yurt inşaatına en kısa sürede başlayarak gelecek eğitim öğretim dönemine bu yurdu yetiştirebilirsek öğrencilerimizde daha rahat eğitim görecek ve sanayi içinde kalifiye elemanlar yetişmeye başlayacak” diye konuştu.  

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...