Başkan Günaydın başarılı öğrencileri ödüllendirdi

9 Şubat 2016 18:57

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TEOG sınavında büyük başarı göstererek Türkiye derecesi alan Oğuzata Derneği öğrencilerini Labtop Bilgisayar ile ödüllendirdi.

Dün saat 10.00’da başkanlık makamında düzenlenen törene; Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan ve Oğuzata Derneği Yöneticileri, Öğretmen ve dereceye giren öğrencileri katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Başarılı öğrencilerimizin başarılarını kutlamak ve ödüllendirmek için toplandık. Oğuzata Derneğimizde eğitim gören öğrencilerimiz TEOG diye anılan liseye geçiş sınavında önemli başarılar elde ettiler. Nazmi Toker Okulunda okuyan ve Oğuzata Derneğimizin kurslarına katılan Yusuf Oğuz Kağan Kılıç isimli öğrencimiz sıfır yanlış yaparak TEOG sınavında Türkiye birinciliği elde etti. Çocuğumuzun başarısını ödüllendirmek için altın vermeyi düşünüyorduk. Ama eğitimlerinde de kullanabilecekleri bilgisayar gibi bir hediye vermenin daha doğru olacağına karar verdik.

Yine TEOG birinci dönem sınavında sadece iki yanlış cevap veren Ramazan Saim Kaşin isimli öğrencimizde Türkiye derecesi elde eden öğrencilerimizden. Ramazan Saim Kaşin Üçkardeş Ortaokulunda öğrenim görüyor. Öğrencimizin okulunu ve öğretmenlerini de tebrik ediyoruz. Oğuzata Derneğimizde kurs gören Iyaş Selçuklu Ortaokulu öğrencisi Edanur Akkoç 6 yanlış, Mavikent Ortaokulu öğrencisi Sema Çetintürk ise 7 yanlış cevap vererek yine Türkiye derecesi elde eden öğrencilerimizden oldular. Bu başarıda emeği geçen Oğuzata Derneğindeki öğretmenlerimiz ve okullarındaki öğretmenlerini de ayrıca tebrik ediyorum.

Oğuzata Derneğimiz 6. yılında çok büyük başarılar elde etmeye başladı. Biz derneğin daha da büyük başarılar elde etmesi için bir vakfa da dönüştürmeyi hedefliyoruz. Ve bir sonraki hedefimiz ise yani bugün için hayalimiz vakıf adına bir üniversite kurmak ve bu başarılı öğrencilerimizi kendi üniversitemizde okutmak. Her şey ilk önce hayal ile başlar daha sonra proje olur sonrada uygulamasına geçilir. Bugün için hayal ediyoruz. İnşallah ileride bu hayalimizi de gerçekleştirebiliriz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasının sonunda ise Nazmi Toker Ortaokulu öğrencisi Yusuf Oğuzkağan Kılıç, Üçkardeşler Ortaokulu öğrencisi Ramazan Saim Kaşin, Iyaş Selçuklu Ortaokulu öğrencisi Edanur Akkoç, Mavikent Ortaokulu öğrencisi Sema Çetintürk’e Labtop Bilgisayar hediye etti.

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...