“Isparta, 81 vilayette trafik kanserinden kurtulan bir şehir olacak”

9 Şubat 2016 18:59

İki otoparkın hizmet vermeye başladığını belirten Başkan Günaydın, bir ay içinde iki otoparkın daha ihalesini yapacaklarını belirtti.

İki ayrı Otopark müjdesi daha veren Belediye Başkanı Günaydın, açıklamasında şunları söyledi; “Şuanda iki otoparkımızın işletmesi açıldı. Sembolik bir işletme ücreti alıyoruz ve alacağız. Hatta şuanda denemelerimiz başladı. Hem belediye önündeki otopark hem de halı sarayının altındaki otopark son sistemlerle donatılarak hizmete açıldı. Diğer vilayetlerle kıyaslama yaparsanız otoparklarımız da birinci. Birinciliğe bakarsanız öğrencilerimiz birinci, yaşanabilir kentlerde birinciyiz, temiz vilayetlerde birinciyiz, deponit alanlarda birinciyiz. Birinciliklere hep alıştık. Yakın tarihlerde de otopark konusunda gelişmiş şehirler arasında açık ara birinci olacağımızı iddia ediyorum. Bir yıl sonra bunu göreceğiz.

“50 ARACIN KULLANDIĞI OTOPARKA 350 ARAÇ SIĞDIRACAĞIZ”

Bu ay içerisinde 2 ayrı ihalemiz daha yapılıyor. Birincisi 113. Caddedeki otopark ihalemiz. İkincisi de Valilik arkasındaki kullanım özelliği şuan olmayan otoparkın ihalesi. Şuanda orası çok kötü bir halde. Projesini restore ettik. Uzun uğraşlar verdik. Yeniden çizilen projeden daha fazla uğraştırdı bizi. Anıtlar Kurulu’ndan izinler alındı. Bu 2 tane otoparkımızı ihale ediyoruz. 50 aracın kullandığı otoparka 350 araç sığdıracağız. Güzel bir proje olacak. Bahar çıkarmasına başladık. Arka arkaya ihaleler gelecek. Daha büyük ihalelerimiz var.  Onları da zaman içerisinde açıklayacağız.

“YAKIN TARİHTE MİMAR SİNAN’A PARK YASAĞI KOYACAĞIZ”

Isparta’nın önümüzdeki yıllarda açık ara birinci olmasını diliyorum. 3 - 5 tane daha otopark ilavesini yaptıktan sonra otopark abonesi almayı düşünüyorum. Çünkü yakın bir tarihte Mimar Sinan’a otopark yasağı koyacağız. Otoparkları aboneler doldurursa Mimar Sinan’a yasak koymada sıkıntı yaşayabiliriz. Askeri Lojmanların arkasındaki yeri askeriye ile takas yaptık. Oranın projesi de hazır. Merkez Ortaokulu’nun arkasındaki park, Hükümet Meydanının altındaki 7 kat otopark projeleri 3 yıl önce hazırlandı.

“ISPARTA’YI TRAFİK KANSERİNDEN KURTARACAĞIM”

Bir gün Anıtlar Kuruluna gittik. 7 Otopark projesine başlayacağımızı ve bazı noktalara izin vermesini söyledik. O dönemdeki Anıtlar Kurulu Müdürü onaylamadı. Siz daha bir tanesini yapın ondan sonra konuşun demişti. Ekibim orada azarlanmıştı. O gün onlara izin verseydi onlar şuan bitmişti. Şimdi müdür değişti ve anlayışlı vizyonu olan bir profesör geldi. Yeni yönetim izinleri veriyor. İkinci ringe ömrümüz yeterse Nazmi Toker’den Valiliğin altını otopark yapmak istiyoruz. O zaman Isparta, 81 vilayette trafik kanserinden kurtulan bir şehir olacak. O biraz zor olay. İnşallah onu yapabiliriz. Herkesin bu projelere destek vermelerini istiyorum” dedi.

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...