SDÜ´nün Yurt Dışı Temasları

11 Şubat 2016 18:55

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur ile beraberindeki heyet, yurt dışında bir takım ziyaretlerde bulundu.

Heyet ilk olarak Goethe Üniversitesine bağlı Arap- İslam Bilimleri Tarihi Enstitüsünde  (Institute für Geschihte der Arabich- Islamischen Wissenschaften) görev yapan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i ziyaret etti. Astronomi ve coğrafya başta olmak üzere pek çok alanda tarihi mirasımızın kayıp eserlerini derlenmesine büyük katkı sağlayan Sezgin ile gerçekleştirilen toplantıda, gün yüzüne çıkarılan bu eserlerin üniversitemiz kütüphanesine kazandırılması yönünde ön görüşmelerde bulunuldu.

Daha sonra Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunan heyet, Almanya ve Türkiye’de bulunan üniversiteler arasında yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikir alış verişinde bulundu.

SDÜ Heyeti yurt dışı temasları sonucunda bir dizi anlaşmalarla bağlarını güçlendirdi. Bu kapsamda yapılan yeni anlaşmalar şöyle:

Aachen RWTH Universitesi ile,

a)      İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü adına lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademik personel değişimi için Erasmus+ anlaşması

b)      Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği adına, lisans, yüksek lisans, doktora- staj ve akademik personel değişim anlaşması

c)      Fen Edebiyat Fakültesi coğrafya bölümüyle var olan anlaşmamızın kota artırımı yapıldı.

Berlin Freie Üniversitesi ile İlahiyat Fakültesi Din çalışmaları (Religion Wissenschaft) adına, lisans-yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve akademik personel değişim anlaşması

Schmalkalden Üniversitesi ile Hukuk Fakültesi adına, lisans, yüksek lisans ve doktora ile akademik personel değişimi için anlaşma imzalandı.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...