Pide’ye sıkı denetim

3 Ağustos 2012 11:37

 

 

Ramazan ayının vazgeçilmez gıda maddelerinden biri olan Pide sofraların vazgeçilmezlerinden bir tanesi. Fırınların da halkın talep ve doğrultusunda pide üretimleri Ramazan ayında artmaktadır. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de hem haksız rekabeti önlemek hemde üretilen pidelerin hijyenini kontrol etmek için ramazan boyunca fırınları denetime tabi tutuyorlar.

350 grampidenin 1.25 krş’tan satışa sunulduğu ancak bununla birlikte bol susamlı, yumurtalı yada özel istek pidelerin de üretimine müsaade ediliyor. Zabıta Müdürlüğü de Gıda Mühendisi ile birlikte fırın denetimlerindeki hassasiyetlerini sürdürüyor. Bu hassasiyetlik ramazan boyunca devam edeceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Ramazan ayında iftar sofralarımızı süsleyen pide üretimi konusunda çok hassas durmaktayız. Vatandaşımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde bakkal yada marketinden aldığı pidesini gönül rahatlığı ile tüketebilmesi için Zabıta Müdürlüğümüz gece gündüz denetimlerini sürdürmektedir. Fırınların denetimini Ramazan ayında biraz daha sıklaştırdık. Ramazan ayı boyunca da bu denetimimiz devam edecektir. Usül ve esaslara uymayan fırınlara asla izin vermiyoruz. Fırının hijyeninden üretilen pidenin gramajına kadar her türlü tetkikler müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Yinede kontrollerden kaçan bir konu olduğunda vatandaşımız hiç çekinmeden (Alo 153) zabıta müdürlüğümüzü arayabilirler. Personelimiz derhal bu ihbarı değerlendirerek gerekli tatbikatı yapacaklardır” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...