Eğirdir Gölü’nü kanalizasyon atıklarından kurtaracak proje

26 Kasım 2012 19:30

Eğirdir Gölü’nü, Kovada Kanalını, Kovada Gölünü ve Karacaören Barajını  kanalizasyon atıklarından kurtaracak önerge hayata geçiyor

Eğirdir İl Genel Meclisi Üyesi  Veli Gök tarafından İl Genel Meclisi Başkanlığına sunulan önerge  İl Genel Meclisince görüşülerek önergenin uygulanabilirliğinin tespiti için Etüd yapılmasına  karar verilmişti.  

Önerge Eğirdir Gölü Havzasındaki   81 yerleşim  birimine  ayrı ayrı arıtma tesisi yapılması yerine  tek bir proje olarak hayata geçirilmesini öngörüyor.                                                                                   

Projenin hayata geçirilmesiyle Eğirdir Gölü, Kovada Kanalı, Kovada Gölü ve Karacaören Barajı'nın kanalizasyon atıklarından arındırılması sağlanacak., Yalvaç- Gelendost kıyı şeridinden bir hat ve diğer tarafta Uluborlu kanalizasyonu ile Senirkent- Barla kıyı şeridinden bir hat yapıp her iki güzargâh üzerindeki yerleşim birimlerinin tamamının kanalizasyon şebekelerinin bu hatlara bağlanarak, Eğirdir kanalizasyonu ile birleştirilebileceğini , Kovada Vadisi'ndeki köylere ait kanalizasyon şebekelerinin de bu hatta bağlanarak 1. Kovada Bölgesi'nde biyolojik ve kimyasal arıtma yapabilen tek bir arıtma tesisi yapılıp çıkan suyun 1. ve 2. Kovada hidroelektrik santralinde elektrik enerjisi üretimi için kullanılabilecek Santrallerden çıkan suyun cazibeli olarak Aşağı Gökdere ve Çamlık bölgesinde tarım arazilerine sulama suyu olarak verilerek uzun vade de yatırım ve işletme maliyetleri açısından çok ciddi tasarruf sağlayacağı   düşünülüyor.

İl Genel Meclisince Kasım  ayı bütçe görüşmelerinde  İl özel idaresi 2013 bütçesinde kuşak kanalizasyon düşüncesinin uygulanabilirliğin tespiti  için  Etüd  yapılmasına  bütçe kalemlerinde  yer verilerek  2013 yılında Etüd çalışmasının başlanılmasına karar verildi.

Eğirdir ve Boğazova Köylerine yaptığı hizmetlerle unutulmazlar arasına giren İl Genel Meclisi Üyesi Veli Gök’ün bu önergesinin kabul edilip hayata geçmesi halinde topyekün Eğirdir başta olmak üzere tüm Isparta ve Göle Kıyısı olan diğer ilçeler adına sevinç ve mutluluk abidesi bir proje olacak.

  

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...