“Bu rakamlar sizlere helali hoş olsun

13 Şubat 2016 13:29

Bugüne kadar mevcut asgari ücretin üzerinde maaş alan Isparta Belediyesi şirket işçilerine Başkan Günaydın’dan bir müjde daha geldi. Bir süre önce kendi elleriyle şirket personelini sendikaya kaydettiren Günaydın, şimdide işçilerine 300 ile 730 lira arasında zam yaptı. Bir şirket işçisinin en düşük maaşı 1930, en yüksek maaşı 3 bin 234 liraya yükseldi. Başkan Günaydın, yıllık 4,5 milyon lira ek maliyet getiren maaş zamları için ‘Bu rakamlar sizlere helali hoş olsun’ dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan, belediye bünyesinde şirket işçisi olarak çalışan personele zamlı maaş müjdesi geldi. Bugüne kadar mevcut asgari ücretin üzerinde maaş alan şirket işçilerine yeniden 300 lira ile 730 lira arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Yapılan son zamlarla birlikte bugüne kadar bin 520 lira alan en düşük şirket işçisinin maaşı bin 930 liraya, 2 bin 520 lira alan mimar, mühendis olarak çalışan şirket işçisinin maaşı ise 3 bin 234 liraya yükseldi. Yapılan bu zamlar şirket işçileri arasında büyük sevince yol açtı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Halı Sarayı Düğün Salonu’nda işçilerle bir araya geldi. Başkan Günaydın, “Bu rakamlar sizlere helali hoş olsun. Bende dahil hepinizden en üst düzeyde verimle çalışma gayreti istiyorum. İşleyen demir ışıldar. Herkesin ne vazifesi varsa gece gündüz çalışacağız” dedi.

Belediye olarak bugüne kadar devletin vermiş olduğu asgari ücretin çok üzerinde maaş verdiklerini hatırlatan Başkan Günaydın, Isparta’nın yaşanabilirlikte birinci olduğunu hatırlatarak, “Ben işçilerimi, çalışanlarımı seviyorum ve güveniyorum” şeklinde konuştu. Günaydın, “Devlet bu işçi zamlarını yaparken biz zaten bu zamların çok üstünde yapıyorduk. Zaten örnektik. Burada bu zamlar ağır gelirde ‘bunu ben zaten yapıyordum’ dediğiniz zaman kademe düşürmesi yaparak üzerine devletin vermiş olduğu zammı yansıtabilirdik. Bu da benim hakkımdı. Ama ben bu kademe düşürmesini yapmadan yeniden zam yaptık. Böyle olunca diğer belediyelerin içerisinde bizim belediyemiz rekor seviyesinin üzerinde kaldı” görüşlerinde bulundu.

Yapılan artışlardan da bahseden Başkan Günaydın, bunlardan birisinin geçici olarak kısa süreli alınan ve gül dikimi ve çapa yapan bayanlar olduğunu dile getirerek, “Bu arkadaşlarımızı yurt çapında 850-900 liraya çalıştırıyorlar. Onlar bu rakamlara çalıştırırken, biz bin 300 liraya çalıştırdık. Şimdi ise o bayanlarımız bin 600 lira alacak” dedi.

Yapılan zamları açıklayan Başkan Günaydın, bin 520 lira alan bir işçinin bin 930 lira, bin 630 lira alan bir işçinin 2 bin 50, bin 850 lira alan bir işçinin 2 bin 280,  2 bin 280 lira alan bir işçinin 2 bin 930 ve 2 bin 520 lira alan bir işçinin de 3 bin 234 lira maaş alacağını aktararak, zamların 300 ile 730 lira arasında değişen rakamlarda gerçekleştiğini dile getirdi.  Günaydın, “Sendika gelse ne diyecekti bize ‘100’er lira zam verir misin diyecekti. Onun yüz dediğine biz 500 lira yapmışız zaten. Geçenlerde biliyorsunuz sizleri yine kendi ellerimle sendikaya kaydettirdim. Bu da ülkemizde ilktir.  Bunları neden yapıyoruz, sizlere çalışma konusunda güvendiğimiz için” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın zamları gönül rahatlığıyla verdiğini ve bunun aylık 360 bin, yıllık ise 4,5 milyon lira ek maliyet getirdiğini kaydederken, işçilerine de parayı harcarken iktisatlı davranmaları hususunda da uyarıda bulundu.

Herkesin ne vazifesi varsa, gece gündüz çalışacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu rakamlar sizlere helali hoş olsun. Bende dahil hepimiz üzerimize düşen görevleri en üst verimde yapacağız. Sizlerden çalışma gayreti istiyorum. İşleyen demir ışıldar. Diğer belediyelerden daha iyi çalışıyoruz, bizler daha çalışkanız. Hepinize bu zamlar mutluluk getirsin, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...