Milletvekili Okutan’dan Öğrenciler İlköğretim Okulunun Adının Değiştirilmesi İle İlgili soru önergesi

15 Şubat 2016 16:34

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 2001-2002 yılında ‘’Ulusal eğitime destek kampanyası’’ kapsamında 31.000 öğrencinin katkısıyla yapılan Isparta Öğrenciler İlköğretim Okulu’na, Van’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ispartalı öğretmen Sevim Örnek’in isminin verilmesini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Milletvekili Okutan’ın soru önergesi şöyle: “Cumhurbaşkanlığının 2001-2002 yılında ‘’Ulusal eğitime destek kampanyası’’ kapsamında Isparta Valiliğinin başlattığı ‘’Dev öğrenciler projesi’’ ne 31.000 öğrenci katılımda bulunmuştur. Bu öğrenciler çeşitli etkinlikler yapmış, kermes, tiyatro organizasyonları düzenleyerek bizzat harçlıklarından keserek açılan okul hesabına aktarmışlardır.

Aslında projenin kendisi de bizzat eğitim faaliyeti için örnek bir uygulaması olmuş değişik illerde buradan ilhamla benzer uygulamayı başlatmışlardır.

Proje ile öğrencilere hayırseverlik duygusu, örgütlenme ve bir araya gelmenin gücü ve eğitime katkıda bulunmanın gururu yaşatılmıştır.

Hal böyle iken Van’a yeni atanan hemşerimiz Sevim ÖRNEK öğretmenin trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu öğrencilerin yaptırdığı ‘’Isparta Öğrenciler İlköğretim’’ okulunun adı değiştirilerek Sevim ÖRNEK öğretmenimizin adı verilmiştir.

Basından öğrendiğimize göre bizzat Milli Eğitim Bakanın talimatı ile okulun adı değiştirilmiştir.

Buna göre,

1.Okulun adının bu şekilde değiştirilmesi okul adlarının konulması ve değiştirilmesi ile ilgili mevzuata uymamaktadır. Bu tür hayırseverlerin rızasını almadan okulun adının değiştirilmesi mevzuat açısından ve hukuki açıdan yanlış olduğunu düşünüyor musunuz? Okulun sizce adının değiştirilmesi mevzuat açısından uygun mudur?

2.Bu tür eğitim de örnek uygulama projesi ile yapılan okulun böyle bir uygulamaya karşı karşıya kalması eğitim faaliyetleri ve eğitimden alınmak istenen sonuç açısından uygun mudur?

3.Şayet bir isim verilecekse Sevim öğretmenin yöre halkı ile kaynaştığı, emeğinin geçtiği okula veya bölgede bir okula verilmesi daha doğru olmaz mıydı? Böyle bir uygulama Doğu ve Batının kucaklaşması manevi bağlarının artmasına katkı sağlamaz mıydı?

4.Şayet Sn. Bakan böyle emir buyurmuşsanız Isparta’da başka mahalle adını taşıyan bir okulda Sevim öğretmenin isminin yaşatılması doğru olmaz mıydı?

5.Bundan sonra Milli Eğitime emeği geçen öğretmenlerimizin benzer bir vefatında aynı duyarlılığı gösterecek misiniz?

6.Milli Eğitime emeği geçmiş Rahmetli Hilmi DİLMEN’ in okulunun adını niye değiştirdiniz. Okulun yeni adı ‘’Hilmi DİLMEN İmam Hatip Okulu’’ olmaz mıydı?

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...