“Büyük bir organizasyon olacak”

26 Kasım 2012 19:40

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Amerika başta olmak üzere yurt dışından önemli misafirlerle Davraz Kongresi’ni daha etkili hale getirmek istediklerini belirterek, 2. Uluslararası Davraz Kongresi için ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton’ı onur konuğu yapmak istediğini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2013 yılında ikincisinin gerçekleştirileceği Uluslararası Davraz Kongresi için gittiği Amerika ziyaretinde, 7'si üniversite olmak üzere 13 tane resmi görüşme gerçekleştirdiklerini ve görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

İbicioğlu konu ile ilgili açıklamasında; “Amerika'dan 80 kişinin Uluslararası Davraz Kongremize katılmasını bekliyoruz. 7'si üniversite olmak üzere 13 tane resmi görüşme gerçekleştirdik, özel görüşmelerimiz de oldu. Oldukça çok yoğun ve uzun yol kat ettik ve anlaşmalar yaptık. 

“BÜYÜK BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Newyork'ta Barack Obama'nın finans komitesindeki danışmanları ile görüştüm ve Bin Clinton'ın veya Hillary Clinton'a ulaşacak olan birkaç kişiyle görüşme yaptık. Onlardan alacağımız takvime göre, Davraz Kongresini belirleyeceğiz ve kendisini Davraz Kongremize getirmek için uğraşıyoruz. Newyork'ta da bu görüşmeleri gerçekleştirdik.  Bu kongre büyük bir organizasyon olacak. Kongrenin içeriği, sosyal temalı konular olacak. konu genel anlamda konsept olarak belli ama küresel barış ve ortadoğudaki son gelişmeler olabilir. Tek bir tema olmayacak. Bir ana başlık altında 7 ila 10 ayrı tema işlenecek. 

“DAVRAZ KONGRESİNDEN UMUTLUYUZ”

Davraz Kongresini çok geniş kapsamlı olacak. Niyetimiz, Isparta'da değil Türkiye'de ilkleri başlatmak. Sadece akademisyenlerin çalıp oynadığı değil, dünyaya ışık tutabilecek, her kesimden insanın olmasını itiyoruz. Bundan dolayı da Davraz Kongresinden umutluyuz. Bilim ve Bahar Şenliği çalışmalarımız başladı. 2012'deki yaptığımız Bilim ve Bahar Şehri tüm üniversitelere örnek gösterildi. Biz, ilklerin üniversitesi olacağız dedik. Bu bilim şenliğini de ilk yaptık.  Muslukları açtık, inşallah patlama yapacağız bu konuda”.

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...