“Isparta’da umut görüyoruz”

16 Şubat 2016 18:26

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Isparta’daki Gül Petek Sanayi Sitesinde yaptığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreni yapıldı.

Açılışa Isparta Valisi Vahdettin Özkan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk olarak Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar konuştu. Adar, “TOBB tarafından ilimize yaptırılan Meslek Lisesi açılışının gururunu yaşıyoruz. Bu lise ile birlikte nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanacağına inanıyoruz. Bu lise için desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıkloğlu olmak üzere ITSO Başkanı ve yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Direk ise TOBB’un 81 ilde 81 okul projesi için Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması adına bu okulun önemli bir açığı kapatacağını söyleyen Dirik, “Tüm katkı sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun yapımında büyük emeği bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise “Ara eleman konusunda hem ülkemizin hem Isparta’nın sıkıntısından bahsetmiştik. Bunu çözmek için bir çare bulmak zorundaydık. Aramızda bunu konuştuktan sonra TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bir

Isparta programında böyle bir talebimiz olduğunu belirtmiştik. Daha sonra 50 kişilik grupla bir otobüs Ankara’ya gittik. Çok kısa 8 ay süre iççinde 24 derslikli bu güzel okulu Isparta’mıza kazandırdık. Tabi bu bizim hem eğitimimize hem Ispartamıza sevgi gösterisiydi. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Isparta’nın her şeyin iyisini hak ettiğini belirtip “Zaten Türkiye’nin en yaşanabilir kenti olarak bunu gösterdi. Son 1 yılda kadın istihdamını iş yeri sayısını Türkiye’de daha çok artıran illerin başında geliyor Isparta. Bir ilde iş yeri sayısı niye artar diye baktığınız zaman orada umut görürsünüz. İşte Isparta’da bunu görüyorsunuz” dedi.

TOBB olarak eğitim tesislerine büyük önem verdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar 64 ilde eğitim yatırımı yaptık. 18 ilde daha eğitim yatırımına devam ediyoruz. Niye eğitime bu kadar yatırım yapıyorsunuz diyorlar. Aslında ben bir iş adamıyım. Kazanç var onun için yapıyorum. Ben iş adamıyım. İş hayatında neye yatırım yaparsanız yapın kar da edersiniz zarar da. Ama eğitime yaptığınız yatırım hep kar yazar. Ondan zarar etmezsiniz” diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ise okulun hayırlı uğurlu olmasını dilerim derken, kürsüye son olarak gelen Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise okulun piyasaya duyarlı bir eğitim hizmeti vereceğinin altını çizdi.

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...