Eğirdir’de DERE PARK havuzu su denemeleri yapıldı

17 Şubat 2016 17:26

Eğirdir Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Dere Park Projesi'nde sona doğru yaklaşılırken, yapılan yapay şelaleve ve havuzlar su ile dolduruldu. Gece yapılan denemelerde havuzun fıskiyeleri ve ışıkları açılınca ortaya harika bir manzara çıktı.

Derepark'ta havuzların üst bölgesinden göle karşı bakıldığında ayrı bir manzara, havuzların alt bölgesinde yukarı doğru bakıldığında Altınkum Camii minareleri ile bütünleşen ayrı bir manzara ortaya çıktı.

Eğirdir Belediyesi'nin Altınkum Mahallesi'nde uyguladığı Dere Park Projesi için çalışmalar son hızıyla sürüyor. Önceden mezbelelik halindeki 3760 m2'lik yeşil alanda Yapay şelale, çocuk oyun grupları, büfe ve çaybahçesi olarak dizayn edilen Dere Park projesi çalışmalarında havuzlarda su ve ışık detayları gece denemesinde harika bir manzaraya ortaya çıkardı.

Dere park projesinde otopark ve yürüş yolları tamamlandı. Engelli giriş çıkışları bulunan projede aydınlatma direkleri ve kamelyalar da yerleştirildi. Peyzaj ve park bahçe düzenlemelerinin devam ettiği Dere Park projesi, tamamlanınca Altınkum Mahallesi'nin yapısıyla ve göl manzarasıyla  bütünleşecek.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 3760 m2'lik alanda uygulanan Dere Park Projesi'nin şehircilik açısında da bölgede önemli bir proje olduğunu ve engelli vatandaşların da düşünülerek projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Havuzların ilk denemeleri yapılan Derepark'ta ağaç ve yeşilleme çalışmaları sonlandıktan sonra faaliyete geçecek.

 

 

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...