Larva ile mücadelede ilaçlama çalışması başladı

19 Şubat 2016 18:43

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce bahar aylarının yaklaştığı şu günlerde haşere ve sineklerin larvalama noktalarında yoğun ilaçlama çalışması başlatıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla çalışmalarına hız veren Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce, başlatılan çalışmalarda ekipler şehirdeki kanal boyları, kanal içleri, bataklık, gölet ve gölet boyları ile rögarlar ve durgun sularda larva ile mücadele edecek. Larva ve uçkunla mücadele çalışmaları bahar ve yaz aylarında da devam edecek.

Sinek ürememesi için ilk ve en önemli adım olarak görülen larva ile mücadele kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz mevsiminde halkın mağdur olmaması ve rahat bir yaz geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Şubat ve mart ayı boyunca sürecek olan larva ile mücadelenin ardından uçkunla mücadele çalışmalarının süreceğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Larva ile mücadelede şehir genelinde etkin bir çalışma başlattık. Bu yaz döneminde de halkımızın daha rahat bir sezon geçirebilmesini hedefliyoruz” dedi.

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...