CHP Kadın Kollarından Sait Yüce’nin açıklamasına sert tepki

19 Şubat 2016 18:46

CHP Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce’nin kadınlara yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Oğuz, “Sayın Sait Yüce’nin açıklamaları Ak Parti’nin kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz yaptı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi.

 “Aile Bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma oranlarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacı ile kurulan araştırma komisyonunda konuşan Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce şiddete uğrayan kadınların korunması için verilen koruma kararını eleştirerek Ak Parti’nin kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir. Sayın vekilin bakış açısına göre kadın dövülebilir, küfredilebilir hatta öldürülebilir. Bunlara maruz kalan kadın kocasıyla aynı çatı altında yaşamaya devam etmelidir.

Emniyetin sadece ilk 24 saat için koruma tedbiri alabildiği daha sonra yargının yetkisindeki bir korum tedbirinin eleştirilmesi biz kadınları çok derinden üzmüştür. Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan Bey’in açıklamalarına göre 2015 yılında Isparta’da 597 aile içi şiddet vakası meydana geldiği göz önüne alındığından Sayın Sait Yüce’nin gayri ahlak, yaşantısını devam ettirmek için kocasını evden uzaklaştırmak isteyen kadınların olduğunu ifade etmesi biz kadınları derinden yaralamıştır. Aile içi şiddete uğrayan kadınların yüzde 85’inin ev kadını olması nedeniyle çalışan kadınların oranının artırılması için tedbirlerin alınması ve kadınlarımızın bu tür suçlamalara maruz kalmadan hak ettikleri şekilde yaşamaları en büyük dileğimizdir”

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...