Av. Necati Şahin, Türk Ocağı´nın konuğu oldu

27 Kasım 2012 18:27

Türk Ocakları Isparta Şubesinin 23 kasım 2012 cuma akşamı organize ettiği sohbetin konuğu Av. Necati Şahin,konusu ise “Mahkemelerde Ana dilde savunma hakkı, Türk'den bahsedilmeyen yeni Anayasa hazırlanması ve yeni Büyükşehir belediye kanunu” oldu.Türk Ocağı konferans salonunda 19.30 da başlayan sohbet yoğun bir katılımla 1.5 saat sürdü.Sohbetin başında perşembe günü hakka yürüyen Türk Dünyasının ak sakalı Prof.Dr.Turan Yazgan ruhuna Fatiha gönderildi.Ayrıca 24 kasım öğretmenler günü nedeni ile  baş öğretmen Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet dilendi,yaşayanların öğretmenler günü kutlandı.

Yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan Sayın Şahin sohbet için belirlenen 3 konuda da aydınlatıcı bilgiler vererek Türk Milletinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

En az 7.000 yıllık Türk dilinden,Türkçenin zenginliğinden ve birleştiriciliğinden bahsederek bu ülkenin insanlarının bir bölümü ilk, orta, lise, hatta üniversiteyi Türkçe okuyup bitirip diploma sahibi oldukları halde ana dilde savunma hakkı tanıyoruz denilerek Devlet eli ile ötekileştirildiğini, yabancılaştırıldığını anlatan konuşmacı, cehenneme giden yolun iyi niyet taşları ile döşendiğini söyledi.Ana dilde savunma hakkı denilerek hazırlanan yasanın mevcut Anayasanın “Devletin dili Türkçedir” diyen 3. maddesine tamamen aykırı olduğunu belirterek yapılan düzenlemenin Anayasa mahkemesinden döneceğini iddia etti. KCK davasında yargılanan bir avukatın da Türk üniversitelerinde Türkçe okuyup, diploma sahibi olup avukatlık yaptığını buna mukabil sanık olarak savunma verirken kendimi Türkçe ile ifade edemiyorum, ana dilimde savunma yapacağım demesinin Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir başkaldırı ve meydan okuma olduğunu belirtti.

Yeni Anayasa yapılması konusunda da bazı gafillerin Türk kelimesinin olmadığı bir Anayasa hayal ettiğini, bunun mümkün olamayacağını, Büyük Atatürk'ün istiklal harbini kazanan herkesin Türk olduğunu belirten sözlerini hatırlatarak bugün Türkiyede yaşayan 73 milyon insanın bu tarif içine girdiğini söyledi.

Büyükşehir belediye kanununu tenkit eden konuşmacı Av. Şahin bu kanunla valiler ikinci plana atılmış, Belediye Başkanları sanki eyalet başkanıymış gibi yetkilerle donatılmışlardır. Bu durumun özellikle ayrılıkçı hareketler içinde olan, dağdaki teröristlerin ailelerine yardım adı altında maaş bağlayan ve KCK davasının tam ortasında bulunan belediyelerin bulunduğu Güneydoğuda büyük sorunlara yol açacağını, bundan sonra özellikle bu bölgenin özerklik talebinin artacağını vurgulayarak, nihai hedeflerinin de İran,Irak ve Suriyenin Kuzeyinden koparılacak topraklarla birlikte Güneydoğumuzu da katarak Büyük Kürdistan Devletinin ilanı olduğunu belirtti.Cumhurbaşkanın henüz imzalamayıp incelemesini sürdürdüğü Büyükşehir belediye kanununu TBMM' ye iade edeceğini umduğunu söyledi.Soru cevap ve ikramların ardından sohbet sonlandırıldı.

 

Bu haber 1412 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...