13 ayrı suçtan aranıyormuş

19 Şubat 2016 18:48

Polisin dur ihtarına durmayan araç sürücüsü ve araçtaki iki kişi yaklaşık 20 kilometrelik kovalamacanın ardından yakalanmıştı.

O olayla ilgili emniyetten detaylı bilgi geldi. Yapılan açıklama şöyle;

“16.02.2016 günü saat: 21.10 sıralarında idaremiz Sav Kavşağında uygulama yapan trafik ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan kırmızı renk lada marka araç içerisinden şüpheli otoyu takip eden ekibimize pompalı tüfek ile ateş edilmiş ve yaklaşık 20 Km lik takibin ardından Çünür Mahallesinde, Çünür kavşağına yakın mevkide araç durdurularak şüpheli şahıslar yakalanmıştır. Açılan ateş sonucu araçlarda herhangi bir zarar meydana gelmemiş, personelimizden yaralanan olmamıştır.

Araç sürücüsü S.Ş’a trafik yönünden sürücü belgesi olmadığından işlem yapılmış, aracın sigortası bulunmadığı için araç trafikten men edilmiştir. Adli makamlardan alınan talimat gereği araç içerisinde yapılan aramada (2) adet pompalı tüfek ve esrar maddesi bulunmuştur. Uyuşturucu madde ile ilgili işlem yapılmıştır.

Ekiplerimizce olayın olduğu yol güzergâhında yaptıkları kontrollerde (1) adet dolu av tüfeği fişeği ile (1) adet boş av tüfeği kapsülü bulunarak muhafaza altına alınmış, incelenmek üzere Olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Şüpheli S.Ş yapılan sorgulamasında 13 adet suç kaydının olduğu görülmüştür. S.Ş ‘ nin suç kaydına ilişkin bilgiler;

1-Hükümlü veya tutuklunun kaçması

2-Mala Zarar Verme

3-Yaralama

4-Hakaret

5-Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık

6-Silahla Tehdit

7-Yaralama

8-Basit Yaralama 86/2

9-Basit Yaralama 86/2

10-Yaralama 86/1

11-Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kabul Etmek veya Bulundurmak

12-2313 Sayılı Kanuna Aykırılık (Esrar Elde Etmek Amacıyla Kenevir Ekimi Yapmak)

13-Nitelikli Hırsızlık

Toplam 13 adet suç kaydı ve 6yıl 6 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası ile çok miktarda adli para cezasından kaydı ve yakalaması bulunan şüpheli S,Ş’ nin Akşehir Cezaevinden firar ettiği anlaşılmıştır.

Cezaevi firarisi Şüpheli S.Ş, ve diğer şüpheliler S.A ve S.Ş tahkikat evrakları hazırlanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Hakkında kesinleşmiş tutuklama kararı bulunan şüpheli S.Ş. TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir”.

 

Bu haber 556 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...