Kendi İmkanlarıyla Hayalindeki Mağazayı Açtı

27 Kasım 2012 18:30

20 yaşındaki Mustafa Sarı yılmadı, azimle çalıştı ve kendi imkanlarıyla hayalindeki mağazayı açtı.

Özkanlar kavşağında çocuk yuvası altından açılan 'Harem Giyim Mağazası'nın açılışına Vali Memduh Oğuz'un yanı sıra Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Aliköylü olan Mustafa Sarı 14 yaşından beri anne ve kardeşine bakarken tahsil hayatına da devam etmiş. Şu an SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünde okuyan genç girişimci hayalindeki mağazayı açarak Ispartalılara hizmet vermeye başlamaktan dolayı çok mutlu.

Bugüne kadar birçok konfeksiyon mağazasında çalıştığını belirten genç girişimci Mustafa Sarı; “Öncelikle Sayın Valime mağazamızın açılışına geldiği için çok teşekkür ediyorum.

Ben 14 yaşındayken annem ve babam ayrıldılar. O günden beri hem anneme hem kardeşime baktım ve aynı zamanda okudum. Tabi evi geçindirmem için çalışmam gerekiyordu, bende çok sevdiğim konfeksiyon işinde mağazalarda tezgahtar olarak çalıştım. Çok şükür bugün kendi işyerimi açıyorum. Amacım Ispartalılara en iyi hizmeti vermek ve benim gibi genç girişimcilere örnek olmaktır “dedi.

Genç girişimciyi desteklediklerini belirten Vali Memduh Oğuz; “Bu açılışı destekliyoruz, çünkü Mustafa çok girişken bir çocuk. Annesi ile beraber bu işyerini inanıyorum ki geliştirecek. Biz bu konuda kendisini destekliyoruz, inşallah bu bir başlangıç olur ve bu işyeri daha da büyür.

Aslında şundan dolayı destekliyoruz ve alkışlıyoruz; bazı insanlar bana hazır bir iş ver, beni de yormayacak, bir kenarda oturacağım ve hiç olmazsa asgari ücretle olsa da razıyım diye gelirler. Halbuki Mustafa öyle demiyor, kendim kazanacağım ve sadece kazanmakla kalmayacağım burada birkaç kişi çalıştıracağım diyor. Ekonomik olarak çok güçlü olmadığı halde ticaret yapmayı, yanında insan çalıştırmayı ve kazandığını başkasıyla paylaşmayı hedefleyen bir biçimde başlıyor, o yüzden bu başlangıcı destekliyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

İş yerinin açılış kurdelesi Vali Memduh Oğuz ve Mustafa'nın annesi tarafından kesildi ve ardından açılışa katılanlar iki katlı olarak tasarlanan kadın erkek giyim reyonları ile hizmet verecek olan mağazanın bölümleri hep birlikte gezildi.

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...