Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavisinde Moleküler Yöntemler ve Mühendislik Uygulamaları Çalıştayı

20 Şubat 2016 12:55

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından "Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavisinde Moleküler Yöntemler ve Mühendislik Uygulamaları Çalıştayı" düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını Çalıştay Düzenleme ve Yürütme Kurulu adına Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi yaptı. Biyomühendislik Anabilim Dalı hakkında bilgi veren Çömlekçi, artık tüm disiplinlerin birbiriyle etkileşim halinde olduğunu belirterek SDÜ’nün projelerle kendini kanıtlamış bir üniversite olduğunu söyledi.

Sağlık alanında yapılacak olan çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yasin Tuncer de interdisiplinler bilim dalları olan genetik mühendisliği ve biyo-mühendislik uygulamalarının insanoğluna verdiği iki temel vaadin “açlığa çözüm olmak” ve “sağlık” olduğunu vurguladı.

Mühendislik Fakültesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, başarılarının büyük bir özveriyle çalışan akademisyenler sayesinde gerçekleştiğini dile getirerek mühendislik bilimi ve tıp bilimi arasındaki etkileşimin çok uzun yıllardır var olduğunu; bu etkileşim çerçevesinde birçok çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Disiplinlerarası ortak çalışmaların gün geçtikçe daha da yaygınlaştığını belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, insan hayatındaki en önemli unsurun sağlık olduğunu sözlerine ekleyerek bu ortak çalışmalar sayesinde çözülememiş ve aşılamamış problem kalmayacağına duydukları inancı dile getirdi.

İki gün sürecek çalıştayda, gelişmiş moleküler yöntemler ile yapılan genetik hastalık araştırmaları, mühendislik uygulamaları kapsamındaki ölçümlerin değerlendirilmesi ve yorumlanması gibi konular eksenindeki yenilikler ve sonuçlar üzerinde tartışmalar yapılacak.

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...