“Trafik canavarını ehlilleştiriyoruz”

3 Ağustos 2012 11:39

Başkan Günaydın:

“trafik canavarını ehlilleştiriyoruz”

 

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın şehir merkezinde başlatmış olduğu kalıcı asfalt ve alt yapı sorunu olmayan tek il olma yolundaki hedefine bir çıta daha ekledi. Altyapısı yapılan ve kalıcı asfaltı dökülen yollar birde trafik işaretleri ile boyanmaya başlandı. Özellikle gece görüşlerinde büyük önem taşıyan bu boyama şekli büyük ölçüde de trafik kazalarını önlemiş olacak.

Çağdışı uygulamalarla değil çağdaş modern bir anlayış içerisinde yollarımız yeniden yapılanıyor. Bu güne kadar caddelerimizde oluşabilecek olan kazalarla ilgili çağdışı bir önlem alınmış kavşaklarımıza setler çekilerek araçların yavaşlatılması sağlanmaya sağlanmıştı. Günaydın’ın uygulaması ile bu sistem tamamen ortadan kalkıyor. Yeni çizgi ve işaretlerle trafik akışı yeni bir anlayış kazanacak. Böylece Başkan Günaydın’ın tabiri ile Trafik canavarı da ehlileşmiş olacak.

Yollardaki işaretlemeleri de yakından takip eden Günaydın, kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın açıklamasında yapılan bu işaretlemelerle trafik canavarları bile ehlileşecek, yollardaki aşırı süratlerinden vaz geçerek usüllere uygun haraket edecek dedi.

Günaydın, “şehrimizdeki cadde ve kavşaklarda ciddi bir yol çizgi çalışmalarına başladık. Bu yaptığımız çizgi çalışmaları ile trafik kazalarını azami ölçüde düşüreceğimize inanıyorum. Yaptığımız bu çalışmalar şoförler üzerinde de psikolojik etki oluşturacaktır. Bundan önce çağdışı sistemlerle kavşaklarımız düzenlenmeye çalışılmış. Hiçbir avrupa ülkesinde kavşaklarında kasis yada benzeri engellemeler yok.

Bu güne kadar yapılan kasisler hiçbir medeniyete yakışmıyor. Bu kasisler milli servetimize de zarar veriyor. Araçlar buradan hızlı geçtikleri zaman ya kaza yapıyorlar. Yada araçlarında ciddi hasarlar olşuturuyorlar. Yaptığımız bu çizgi ve işaretlerle sürcülerimiz daha hassas ve kurallara uygun bir şekilde haraket edeceğine inanıyorum” dedi.

 

 

 

Bu haber 993 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...