“Terörün Geldiği Nokta: Devlet Mahallesi”

20 Şubat 2016 13:04

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarını kınadı. Güldiken’in mesajı şöyle: “Yine günlerden ANKARA... Saat 18.31, Devlet Mahallesi.. Hain saldırının gerçekleştiği nokta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başkenti Ankara’nın göbeği, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi Devletimizin ana organlarına 300-400 metre kadar yakın bir yer DEVLET MAHALLESİ...

Başkentimizde son hain saldırı 10 Ekim Barış Mitingi günü yapılmış 103 vatandaşımız katledilmişti. Üzerinden dört ay gibi bir süre geçti, bu sefer bağrımızda patlatıldı alçak bombalar, 28 canımızı daha aldılar. Bu acı tazeyken Diyarbakır’da askeri konvoya yapılan saldırı sonucu 6 askerimiz şehit edildi.

Yaklaşık sekiz aydır hemen her gün, terör örgütüyle müzakere edenler yüzünden 300’ü aşkın evladımızı toprağa verdik. Doğu İllerimiz yangın yeri. Bunların yanında içeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütleri yüzünden gerçekleşen Suruç, Ankara, İstanbul bombalı saldırıları.

Ülkemizin can ve mal güvenliğini koruyamayanlar, böyle acı veren olaylarda yayın yasağını getirmeyi, interneti yavaşlatmayı, sosyal ağlara erişim gücünü kısıtlamayı çok hızlı yerine getirebiliyor.

PKK terör örgütüyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz personeli ve emniyet mensuplarımızın haince şehit edilmesine, “O toprakları yeniden Vatan yapmak için şehit veriyoruz!” diyen basiretsiz yöneticiler yüzünden, çatışmaların sürdüğü illerimiz Vatan toprağı olmaktan çıkmış mıdır? O illerimiz terör örgütlerine mi teslim edilmiştir de vatan toprağı olmaktan çıkmıştır? Diye sormadan edemiyoruz.

Terörü kameralar karşısına geçip lanetlemekle, mücadeleyi sürdüreceğiz demekle, sorumluları bulup cazalandıracağız demekle bitiremezsiniz. Terör örgütleriyle MÜZAKERE değil MÜCADELE etmekle, teröristleri ve elebaşılarını şirin göstermekle, teröre yardım ve yataklık etmekle, silah, cephane ve eğitim destekleriyle değil gerek silahlı, gerek hukuki bütün mücadeleyi etmekle, sınırları korumakla, terör örgütü sokaklarımızı, mahallelerimizi ve yollarımızı bomba ve cephane ile doldururken uyur gibi! yapmakla, ‘Elimizde canlı bombaların listesi var ama eylem yapmadan tutuklayamayız’ demekle, Hakkari merkezini Yüksekova’ya, Şırnak merkezini Cizre’ye taşımakla bitiremezsiniz! Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini benimseyerek, nereden gelirse gelsin tüm terör olaylarına ve tüm terör örgütlerine karşı durmakla ve mücadele etmekle bitirebilirsiniz!

Bize birlikte olmayı, kardeş olmayı, Millet olduğumuzu, Ulus kimliğimizi her geçen gün unutturmaya çalışanlar yüzünden birlikte olamadığımız bu günlerde, BİR ve BİRLİKTE olmak için çalışmalı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz’i sınırlarıyla, bağımsızlığıyla, Cumhuriyet değerleriyle koruyarak, daha fazla acı çekmemek için, birbirimize düşürülmemek için, bölgenin en güzel ülkesinde, Ortadoğunun tek demokratik, laik devleti olmamız sebebiyle her şeye rağmen ayakta durabildiğimiz için umudumuzu yitirmeden, yarınlarımıza sahip çıkmalıyız.

Terörün her türlüsüne lanet ediyoruz. Bu kara bulutların er geç üzerimizden gideceği umuduyla hareket ediyoruz, bu elim saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine sabır diliyor, saygılar sunuyoruz”.

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...