Muratpaşa ve Aksu kardeş şehir oldu

23 Şubat 2016 16:08

Muratpaşa Belediyesi, Isparta'nın Aksu ilçe belediyesi ile kardeş oldu. Kardeş Şehir protokolünü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya arasında imzalandı.

Muratpaşa Belediyesi ile Isparta Aksu Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı. Protokolü Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya imzaladı. Protokol, iki ilçe arasında, çevre koruma, kültür-sanat, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında işbirliği öngörüyor. Başkan Uysal, kardeşliğin, biyolojik ve manevi anlamda değer bulduğunu, kendilerinin buna hukuki kardeşliği eklemek istediklerini belirtti.

İKİ TARAFI DA MUTLU EDECEK ÇALIŞMALAR

Muratpaşa'da yaşayan insanların yaylası konumunda olan Aksu Belediyesi ile kardeş olmaya karar verdiklerini söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Kararlar, Meclislerimizden geçti. Bizde, bu kararların neticesi olarak sözleşmeyi imzalıyoruz. Çok renkli, iki tarafı da mutlu edecek çalışmalar yaparız diye düşünüyorum" dedi. Antalya ile sınır olduklarını ifade eden Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ise iki tarafında birbirine maddi manevi katkıda bulunacağına inandığını belirtti.

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...