Kadın, gazi ve şehit yakınlarına yüzde 20 daha fazla destek

23 Şubat 2016 16:10

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, kadın, gazi ve şehit yakını girişimcilere yüzde 20 daha fazla destek verdiklerini açıkladı. Destek miktarları hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Geri ödemesiz hibe verdiğimiz destek 50 bin lira. Geri ödemeli 4,5 yıl vadeli verdiğimiz destek ise 100 bin liraya çıkmış durumda.

Toplamda 150 bin lira destek veriyoruz” dedi. KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, bilinçli girişimciliği önemsediklerini ve girişimcilik kültürünü her kesime yaymak istediklerini vurguladı. Girişimcilik eğitimleri ve verdikleri destek miktarları hakkında bilgi veren Yıldırım, 2015’te 570 girişimciye sertifika verildiğini açıkladı. Bugüne kadar toplamda 2500’den fazla girişimciye sertifika verdiklerini dile getiren Yıldırım; şunları söyledi: “KOSGEB olarak desteklediğimiz girişimci sayısı ise 270 civarında. Bu sayı her geçen gün artıyor. 2016 yılında girişimcilik eğitimleri devam edecek. Hem müdürlüğümüz olarak hem de işbirliği yaptığımız kurum kuruluşlar ve

derneklerle yeni girişimcilere ulaşmaya çalışacağız.

Yeter ki bilinçli girişimciler ortaya çıksın ve yapılan işler bilinçli yapılsın. Bu noktada kadın girişimciliğinin öneminin farkındayız. Kadınların iş hayatında daha etkin olması gerekliliği ile hükümetimiz kadınlara pozitif ayrımcılık noktasında yeni modeller kurguluyor.

Bu noktada KOSGEB olarak da kadın girişimcilere verilen desteği yüzde 20 daha fazla veriyoruz. Gazi ve şehit yakınlarına da yüzde 20 daha fazla destek veriyoruz.

TOPLAMDA 150 BİN LİRA DESTEK

Geri ödemesiz hibe verdiğimiz destek 50 bin lira. Geri ödemeli 4,5 yıl vadeli verdiğimiz destek ise 100 bin liraya çıkmış durumda. Toplamda 150 bin lira destek veriyoruz. Buna rağbet her geçen gün arıyor.”

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...