Terörden AKP´yi Sorumlu Tuttular

23 Şubat 2016 16:14

Ülkemizde son günlerde artan terör olayları nedeniyle CHP, Teröre Lanet Yürüyüşü düzenledi. Ardından yapılan basın açıklamasında, 8 ayda 333 şehit verildiğini vurgulayarak, “Bu durumun sorumlusu AKP’dir” vurgusu yapıldı.

CHP'nin girişimi ile çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikanın da katılımıyla gerçekleşen Teröre Lanet yürüyüş ve basın açıklamasında, yaşanan olaylardan AK Parti hükümeti sorumlu tutuldu.

Açıklamada; “Bugün ortak bir kaygımız var. Ülkemiz, yurt içi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıya.

Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik.

Bu ülkenin tüm vatandaşları olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyduğumuz için buradayız.

Bizler bugün her türlü terörü lanetlemek için buradayız.

Türkiye'nin son günlerde tek gündemi terör saldırıları ve savaş tehlikesidir.Terör örgütleri kentleri son günlerde adeta savaş alanına çevirmişlerdir.7 Haziran Milletvekili seçimlerinden bugüne kadar geçen 8 aylık sürede meydana gelen çatışmalarda ve  saldırılarda 333 güvenlik gücümüz şehit olmuştur.Bu saldırıların failleri de IŞİD,El Kaide,El Nusra, PKK ve diğer cihatçı örgütlerdir. Terör saldırılarında yüzlerce ocağa ateş düşmüş,analar ve babalar evlatsız, evlatlar da anasız babasız kalmıştır.

Memleketimizin evlatları hain pusularda, kalleşlerin tuzaklarında can veriyor. Evlerinden dualarla uğurlanan elleri kınalanarak gönderilen yiğitler albayrağa sarılarak dönüyor. Şehitlerimizin acısı sadece anne babalarının değil, milletimizin yüreğine yangın olup düşüyor. Böyle haince; kendilerinin niyetinin ne olduğunu ortaya koyan saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet içerisindedirler.

AKP’nin kapalı kapılar arkasında yürüttüğü ve ne olduğu bilinmeyen sözde çözüm süreci denilen ve ne olduğu muamma olan bir fikirler silsilesi şu anki durumun tek sebebi olmuştur. Ülkemizde terörün kabusların vahşetlerin yaşanılıp konuşulmak zorunda kalındığı AKP hükümeti döneminde gerek Irak sınırımızı ve gerekse 800-900 kilometrelik Suriye sınırımız teröristleri için açık kapı olmuştur.

AKP’nin açılım safsatası ve terörü şımartan politikaları sonucu, terör dağlardan şehirlere inmiş, hem içeride hemde dışarıda işbirlikçilerinin destekleri ve yardımlarıyla gerek devletimizi gerekse aziz milletimizi tehdit etmekte ve haince güvenlik güçlerimizi şehit etmekte masum halkımızı katletmektedir. Yaşananlar göstermiştir ki terörle müzakere değil, mücadele edilmeli, onların anladığı dilden konuşulmalıdır. Polis ve asker şehitlerimizin intikamı, kınama mesajları ile değil bizzat gereği yapılarak alınabilir.

Hainler bilmelidir ki, vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk Ulusunun yüreğinde sonsuza dek yaşacaklardır. Milletimiz, tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren şehitleriyle kazanmıştır. Hiçbir alçak saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.

Güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir.Can güvenliği yoksa, düşünce ve ifade özgürlüğü de,girişim özgürlüğü de,din ve vicdan özgürlüğü de, esnaf da, işçi de, köylü de, sanayici de, memur da yoktur.

Özgürlüklerimizin düşmanı olan terörü lanetleyerek özgürlük- lerimize sahip çıktığımızı göstermek için bugün buradayız.

Her türlü terör ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz.

Bizler, kamu güvenliğinin hukukun içinde kalarak sağlanması amacıyla gerekli bütün önlemlerin alınmasını destekliyoruz.      Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktayız. Evet hepimiz öfkeliyiz, üzgünüz, kederliyiz. Ülkenin her yerinde askerimiz, polisimiz şehit edilmekte.Halkımız katledilmektedir.

Kürt açılımı adı altında başlayan, demokratik açılım ve çözüm süreci olarak bugünlere gelen, 400 vekil için yola çıkıp, başkanlık sevdasına ulaşamayınca terörü tırmandırıp ülkeyi kana bulayan sorumluları buradan lanetliyoruz.

CHP olarak nereden, kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör acıdan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmez. Terör vahşettir, barbarlıktır. Terörle hiçbir şey elde edilemez. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya, insanları farklılıklarına göre ayrıştırıp birbirine düşman etmeye yönelik bu tür insanlık dışı eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyada yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ve diğer farklı kimliklere sahip insanların ortak mücadelesiyle kurulmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden de bu birlik, beraberlik ve zenginliktir. Bunun bozulmasına asla izin vermeyeceğiz"

Terör örgütlerini muhattap alarak işbirliği yapan, Ortadoğu’yu bilmeksizin mezhepsel yaklaşımlar sergileyen sığ ve hayalci dış politika, bizi bir yandan dünyada yalnızlığa itmiş, diğer yandan terör örgütlerinin her zamankinden daha çok hedefi haline getirmiştir.

Bu noktaya varılmasında, devletimizin “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesine dayanan gerçekçi dış politikasından uzaklaşmış olması ve aynı şekilde, terörist ile halkı birbirinden ayırmayı bilen, terörle mücadelede bilgili ve tecrübeli kadroların tasfiyesi, karşılaştığımız bu büyük saldırılara yönelik olarak ortak akıl geliştirmemizi zorlaştırmaktadır.

Ucu görünmeyen tünele doğru direksiyonunda kör ve sağır olan birinin şoförlüğünde  bir araba gibi hızla ilerliyoruz. Ülkemizde terörden kandan beslenenler, kendi kanları ve kinleri içinde boğulacaklardır.

Hiç kimse bu ülkede savaş çığırtkanlığı yapmasın, hiç kimse kendi başkentini koruyamazken, güvenliği sağlayamazken Suriyeler'in, Filistinliler'in, Bayırbucaklılar'ın güvenliğini sağlamaya kalkmasın. Bu ülke sahipsiz değil, gün dayanışma günüdür. Terör adına tüm ulusumuzla el ele vermeye hazırız. Bu işin çözüm yeri parlamentodur, parlamenter sistemdir.

Pkk’nın talebi olan öz yönetimle Akp nin ne olduğu bir türlü anlaşılmayan vede açıklanamayan başkanlık sistemi aynı şeydir. Bunun alt yapısını hazırlamaya çalışmaktadırlar.

Dün terör örgütleri ile kol kola olanlar,bugün terörle mücadele ediyoruz diye halkı kandırmazlar.

Sağı solu yok.

Alevisi sünnisi yok,

Oku, hilali yok.

Ateist’i, inançlısı yok.

Artık şakası yok.

Vatan için birlik başka çaresi yok”.

 

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...