Camiler ve din görevlileri haftası yarışma bölgeleri belirlendi

23 Şubat 2016 16:14

İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Camiler ve din görevlileri haftası yarışma bölgelerini belirlediğini açıkladı. Buna göre; Isparta 7. Bölgede 10 şehirle birlikte yarışacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Camiler ve din görevlileri haftası yarışmalarının yapılacağı bölgeleri belirledi. Isparta İl Müftülüğü, bu doğrultuda hafta ile ilgili il yarışmalarını hazırlamaya başladı.

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; 2016 yılında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, başkanlıkça bir dizi etkinlik düzenlemesine gidildi. Kur’an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımlar arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu, Kadın Kur’an kursu öğreticileri arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Başkanlığın taşra teşkilatında görevli bütün personel arasında Hutbe ve Şiir Yazma, yarışmalarının ekli şartnameler çerçevesinde düzenlenmesi planlanıyor.

Bu doğrultuda; İl Müftülüklerinden Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen bilgiler, gönderilen yarışma şartnamelerinin bütün personele imza karşılığı tebliğ edilmesi, duyuru metinlerinin müftülük ilan panolarına asılması, aylık mutat toplantıda konunun ayrıntılı bir şekilde bütün personele duyurulması ve yarışma programının uygulanmasında gereken duyarlılığın gösterilmesi istendi.

Camiler ve din görevlileri haftası yarışma bölgeleri konusunda ise; Erkek din görevlileri hafızlık yarışması bölge merkezleri ve bu bölgelerde yarışmaya katılacak iller programında Isparta 7. Bölgede yer alıyor ve aynı bölgede Isparta ile birlikte; Aydın, Antalya, Uşak, Manisa, İzmir, Burdur, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar. Bu yarışmanın finali ise 20 Temmuz 2016 tarihinde Afyonkarahisar ilinde yapılacak. Bu gruptaki bölge yarışmaları ise Muğla ilinde yapılacak. Bu kategorinin Bölge finali ise 12 Haziran 2016 tarihinde yapılacak.

Erkek din görevlileri Kur’anı Kerim – i güzel okuma yarışması bölge merkezleri 19 Haziran 2016 yarışma merkezi Denizli olacak. Isparta bu kategoride 8. Grupta yer aldı ve bu yarışmanın finali ile 30 Temmuz 2016 tarihinde Zonguldak ilinde yapılacak.

Kadın ve Din görevlileri hafızlık yarışmasında Isparta 7. Bölgede yer aldı. Bu yarışmanın finali de 21 Mayıs 2016 tarihinde Uşak ilinde yapılacak.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...