"Eğirdir elması artık Arap ülkelerinde"

23 Şubat 2016 16:17

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin yurt dışı bağlantılarını güçlendirerek, ihracatını ve işbirliği olanaklarını artırmak amacıyla Avrupa Birliği finansmanlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) çerçevesinde 3 Arap ülkesinden 9 kişilik heyeti ağırlıyor. Heyet, elma üretiminin tüm aşamalarını inceleyerek, Soğuk hava deposu sahipleri ile görüşme fırsatı buldu.

Isparta Ticaret Sanayi Odası ev sahipliğinde, Eğirdir Mavigöl otelde düzenlenen toplantıya 3 Arap ülkesinden 9 kişilik heyet'in yanı sıra Isparta Ticaret Sanayi odası Başkan vekili Salih Sarıkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Soğuk hava deposu işletmecileri ve Kooperatif başkan ve üyeleri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya " Öncelikle davetimize icabetiniz ve projemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. İlimizin ihracat rakamlarını artırmak ve ilimize ve Ülkemize sağladığımız katma değerin ve istihdamın artmasına katkı sağlama hedefine her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.  Ekibimiz ile birlikte dış ticarette en çok değer verdiğimiz sektörler arasından yaş sebze meyve sektörü yer almaktadır.  Projede ilk yurtdışı faaliyetimiz olan Fransa ve Polonya'ya buradaki ekibimiz ile gezi düzenleyerek istişare etme fırsatı bulduk.  Isparta ve İlçeleri yıllık bir milyon ton elma üretimi ile ekonomimizin can damarı niteliğindedir.  İlimizde elma üretimi teknolojik aletler ve bilimsel veriler ile yapılmaktadır. Bölgemiz elması bu yüzden en iddialı konumdadır. İç pazarda olduğu kadar dış pazarda da etkili olduğunu düşünüyoruz. Sadece elma üretiminde değil, elma'dan üretilen ürünlerimiz olan Elma Cipsi, Elma Sirkesi ve elma suyu gibi ürünlerde üreterek çeşitliliği artırma çabalarımız devam ediyor. Elmanın yanı sıra ilimizde her yıl 31 bin ton kiraz, yaklaşık 17 bin beş yüz ton kayısı ve bir çok meyve ve sebze üretimi yapılmaktadır. Buradan da görüldüğü gibi şehrimiz Türkiye'nin elma bahçesi konumdadır. İnşallah bu programlarımız verimli geçer ve Ortadoğu ülkelerine de ihracatı fazlalaştırırız. Toplantının İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum "dedi.

Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Salih Sarıkaya'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğirdir Belediye Başkanı ve aynı zamanda elma üreticisi olan Ömer Şengöl ise yaptığı konuşmasında; " Yaklaşık 2 gündür çevremizi ve tarımsal varlıklarımızı sizlere biraz şaka ile de olsa anlattık. Allah'ın ikramı olan bölgemizdeki çok kaliteli olan meyvelerimizi değerlendirmek bir miktarda bölgemizi sizlere tanıtmak için birlikteliğimiz oldu.  Özellikle misafirlerimizden Isparta'mızı, Eğirdirimizi komşu evi gibi görmelerini sağlama çabasında idik inşallah başarmışızdır.  İyi niyetlerle başladığımız bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor,  Eğirdir'in ekonomisine katkısı ve tanıtımı için yapılan çalışmaları takdir ediyorum.  İnşallah iyi bir sonuç almış oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Ticaret Sanayi odası tarafından Ortadoğu ülkelerinden gelen heyete Soğuk hava depoları ve Kooperatifler hakkında kısa bir bilgilendirme yapılarak, gelecek sezonun ürünleri için masaya oturuldu ve görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından program son buldu.    

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...