“Hocalı Soykırımı” Konferansı

24 Şubat 2016 18:36

1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda yaşanan “Hocalı Soykırımı”nda katledilen siviller, Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe, Tarih ve Politika Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Tarih Topluluğu Başkanı Emrah Yıldız yaptı. 1992 yılında Ermeni ve Rusların Hocalı Türklerine yönelik yaptığı katliam hakkında bilgi veren Yıldız, Hocalı Soykırımını “tarihte eşi görülmemiş soykırım”, “insanlık dramı” olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Halk Şairi Sabır Rüstemhanlı, Hocalı soykırımında genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden insanların toplu olarak katledildiğini belirterek “Milletimizin geleceğini düşünmeliyiz. Gençliğimiz daha güzel eğitim almalı, geleneklere bağlı olmalı, dünya standartlarını iyi bilmeli. Türk dünyasının geleceği siz değerli gençlersiniz.” diye konuştu.

Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı Dr. Tenzile Rüstemhanlı da Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan soykırım hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...