Patlayıcılarla İlgili İkinci Tutuklama

24 Şubat 2016 18:37

Şanlıurfa'da geçen yıl eylül ayında soğan yüklü bir tırda 5,5 ton plastik patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili Isparta'da gözaltına alınan bir kişi daha tutuklandı.

Konu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik çalışmalar kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlerimiz neticesinde 1 şahıs yakalandı.
Geçtiğimiz Eylül ayında Şanlıurfa ilinde Isparta plakalı bir Tır’ ın içerisinde çok miktarda patlayıcı ile yakalanması olayı ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar neticesinde konu ile bağlantısı olduğu tespit edilen bir şahıs Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından Gönen İlçemize bağlı İğdecik köyünde 2 Şubat 2016 tarihinde yakalanmış ve çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanan şahıs cezaevine gönderilmişti.
Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve aynı olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen ayrıca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme” ve “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlarından dolayı üç ayrı suçtan arandığı anlaşılan “B.E.” isimli şahsın ilimizde bulunduğu tespit edilmesi üzerine yapılan takip sonucu bulunduğu adres tespit edilmiş ve düzenlenen operasyonla ilimiz, Kutlubey Mahallesinde saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Konu ile ilgili olarak şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan şahıs cezaevine gönderilmiştir” denildi.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...