Tural; “Bizler ekonominin barometresiyiz”

26 Şubat 2016 13:54

Göller Yöresi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural hükümetin esnafa sağladığı imkanlara teşekkür ederken Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi konusunda talepte bulundu.

Göller Yöresi Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tural, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde düzenlenen Yalvaç EKK Genel Kurulu’nda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada hükümetin esnaflar için eylem planı geliştirdiğini belirterek teşekkür ederken bir de talepte bulundu. Tural, Bağ-Kur primlerinin 430 TL’den 560 TL’ye yükseltildiğini bunun da esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, ‘Biz hükümetten bu konuda destek bekliyoruz. Nasıl sigorta primlerinde destek sağlanıyorsa Bağ-Kur primlerinde de aynı desteği bekliyoruz. Hesaplama yapılırken 5,58 seviyesinde hesaplama yapılması ya da seyyanen 100 TL ödenmesi talebimiz var’ diye konuştu.

Son aylarda hükümetin esnaflara yönelik ciddi atımlar attığının altını çizen Birlik Başkanı Tural; “Esnaf kesimi için sağlanan imkanlar iyileştirildi. Bu nedenle teşekkür ediyorum. 64. Hükümet tarafından eylem planı geliştirildi bunun içinde teşekkür ediyorum. Ancak Bağ-Kur primlerinin yükseltilmesine karşıyız. Devlete vergisini ödeyen istihdam sağlayan esnaflar bunu hak ediyor. Bizler ekonominin barometresiyiz. Zaten anayasamızda devlet esnafı korur kollar maddesi var. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, TES-Koop Genel Başkanımıza teşekkürlerimizle birlikte isteklerimizi de iletiyoruz’ sözleri ile taleplerini dile getirdi.

CEP MARKETLER ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

Küçük esnafın zor günler geçirdiğini dile getiren Tural, küçük ilçelerde bile mantar gibi türeyen onlarca cep marketin durumu daha da zora soktuğunu ifade ederek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Cep marketler esnafın belini büküyor. Ticari unvanlarına baktığımızda kimsinde Ankara kimisinde İstanbul adreslerini görüyoruz. Siz hiç Yalvaç yazanı gördünüz mü? Yarın ölsek salımıza yapışacak olan yine yerli esnaftır. O nedenle küçük esnafımıza sahip çıkmalıyız. Bazı temel ihtiyaçlarımızı kendi esnafımızdan karşılayarak onların ayakta kalmasını sağlamalıyız.”

 

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...